Κατερίνα Στεφανίδη: Η 24χρονη πριγκίπισσα του επι κοντώ

Η 24χρονη Κατερίνα Στεφανίδη, απόφοιτος νευροψυχολογίας του Στάνφορντ, κατακτά σιγά σιγά τον τίτλο της πριγκίπισσας του επι κοντώ. Είναι δεύτερη στην Ευρώπη.

katerina-stefanidi-i-24xroni-prigkipissa-tou-epi-kontw
SHARE THIS
0
SHARES

  Η 24χρονη Κατερίνα Στεφανίδου που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ζυρίχη - και το πρώτο ελληνικό μετάλλιο - στη διοργάνωση είναι απο ξεχωριστό μέταλλο.

Πτυχιούχος της Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που κάνει τώρα και phd η νεαρή Κατερίνα δείχνει να έχει πολύ... «ύψος» μπροστά της.   

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1990 και μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια καθώς ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδη υπήρξε αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή Βαρέλη σπρίντερ. 

Μικρή έκανε διάφορα αθλήματα αλλά κανένα δεν την συγκίνησε.
 
Στα δέκα της δοκίμασε το άλμα επί κοντώ .Οτότε Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Συμεωνίδης, της είπε ότι έχει ταλέντο.
 
Εκεί άρχισαν όλα. 
  
Από τα έντεκά της ερχόταν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στα 15της έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Νέων με άλμα στα 4,37 μέτρα.

Το πρώτο χρυσό ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2005 και συνέχισε με τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2007, την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008, τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2011, την 1η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 2006 και την 3η θέση στην Πανεπιστημιάδα το 2011.

Τον Ιούλιο του 2012 στην Καλιφόρνια έκανε το τότε ατομικό της ρεκόρ με 4,51 μέτρα επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 23 ετών, ενώ κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων (4.37μ.).

Πριν από λίγο καιρό, στο Diamond League της Νέας Υόρκης ήταν 4η με επίδοση 4.60 μ. που αποτελούσε και πάλι ατομικό ρεκόρ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook