Κέρδισε τις εντυπώσεις το Skiathos Palace Cup 2019

Οι Κουκουναριές από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου είναι ιδανικό μέρος για να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας διάδοσης του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της ιστιοπλοΐας

SHARE THIS
0
SHARES

Στον μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών της Σκιάθου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη συνεχή χρονιά το ‘Skiathos Palace Cup’ στις 10-12 Μαΐου. Οι Κουκουναριές, από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου, είναι το ιδανικό μέρος για να διεξαχθεί ένας τέτοιος αγώνας.

 

Το Match Race, μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα.

Το Match RACE είναι ο αγώνας διάδοσης του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της ιστιοπλοΐας λόγω της απλότητας του και της εύκολης κατανόησης και παρακολούθησης από όλους.

Στην περίπτωση του ‘The Skiathos Palace Cup’, ο συνδυασμός του υπέροχου αγωνιστικού στίβου, πουθενά στο κόσμο δεν κάνεις ιστιοπλοΐα δίπλα σε.. πάπιες και κύκνους με την πεντάστερη φιλοξενία του Skiathos Palace, ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία των Σποράδων, που δεσπόζει στον κόλπο και αποτελεί ιδανική κερκίδα, προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στον επισκέπτη.

 

Ενθουσιάστηκαν οι Γάλλοι ιστιοπλόοι

H μεγάλη προβολή του αγώνα που από τη φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό του Hellenic Match Racing Tour έφερε και συμμετοχές από τη Γαλλία. Oι Γάλλοι ιστιοπλόοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία, τις συνθήκες του αγώνα αλλά και το επίπεδο των Ελλήνων ιστιοπλόων. Οι άριστες καιρικές συνθήκες ευνόησαν τις ιστιοδρομίες και η διάθεση όλων ήταν ανεβασμένη. Όλοι έγιναν μια παρέα που απόλαυσε το τριήμερο και ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη χρονιά.

 

Οι άνθρωποι πίσω από το ‘Skiathos Palace Cup’

Το ‘Skiathos Palace Cup’είναι μια πρωτοβουλία της πολύ ικανής Αριστέας Δερβένη (επί πολλά χρόνια υπεύθυνης του περιοδικού ΠΛΕΥΣΗ) που υλοποιήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από την πρώτη χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου “η Σκιάθος”. Δυναμικός λάτρης του τόπου του, που προσφέρει μεγάλο έργο για τον Πολιτισμό και την ιστορία της Σκιάθου, είναι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και υποψήφιος Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Μετά από πολύ απαιτητικούς αγώνες, νικήτρια βγήκε η ομάδα whiskey flag team του Γιώργου Καραδήμα με πλήρωμα τον Γιάννη και Κωνσταντίνο Μπουγιούρη, η οποία με αυτή τη νίκη προκρίθηκε για το τελικό του HMRT.

Mια ακόμη διάκριση για τη Σκιάθο το βραβείο Sail Green or GO home

Ο αγώνας βραβεύτηκε από το σωματείο ΑΣΤΕΡΙ στα πλαίσια των euro Green sports με το βραβείο Sail Green or GO home. Mια ακόμη διάκριση για τη Σκιάθο για τη πολύχρονη και πολυεπίπεδη οικολογική δράση της.

Στη Σκιάθο των 2500 χιλιάδων χρόνων ναυτικής παράδοσης ξεκίνησε μια διοργάνωση που πλέον έγινε θεσμός και έκανε την Σκιάθο πόλο έλξης για ιστιοπλοΐα και yachting.

 

 

 

 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook