Κρις Γουάμπα: Από το Κονγκό, στην κόλαση της Μόριας και από εκεί στον Αρη

Η διαδρομή του πέρασε μέσα από την απόλυτη φτώχεια, την πείνα, τους διακινητές, τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου και το hot spot της Μόριας.

SHARE THIS
0
SHARES

Η διαδρομή του πέρασε μέσα από την απόλυτη φτώχεια, την πείνα, τους διακινητές, τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου και το hot spot της Μόριας, την ντροπή της Ευρώπης. Στα 17 του χρόνια ο Κρις Γουάμπα, ο κογκολέζος που έφυγε από την κόλαση και βρήκε τον παράδεισο στα παρκέ του μπάσκετ του Αρη, απέδειξε ότι υπάρχει πάντα ελπίδα. 

Ο Κρις Γουάμπα γεννήθηκε στο Κογκό, παδί μιας πολύ φτωχής οικογένειας που κυριολεκτικά δεν είχε να φάει. Mίλησε για εκείνες τις δύσκολες στιγμές σε βίντεο του προγράμματος «Athlenda Carreer Programe» και είπε ότι έπινε νερό πολλές φορές για να έχει το στομάχι του την αίσθηση της πληρότητας και να ξεγελάει την πείνα του.

Ο κονγκολέζος παίκτης αποφάσισε να ασχοληθεί στα 14 του με το μπάσκετ, στα 15 μόλις χρόνια του αποφάσισε να φύγει από την χώρα του. Πήγε στην Τουρκία και πέρασε στην Ελλάδα με  διακινητές. Στην Μόρια έμεινε ένα χρόνο.

 

Από εκεί βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής του Αστέρα Σίνδου, Γιώργος Μπαλογιάννης τον ανακάλυψε και τον έφερε στην ομάδα, κατόπιν ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Αρης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτο: REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook