Κριστιάνο Ρονάλντο : Ο πιο φιλάνθρωπος αθλητής

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακηρύχθηκε ο «πιο φιλάνθρωπος αθλητής» αφού έχει προβεί σε χιλιάδες δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και όχι μόνο

kristiano-ronalnto--o-pio-filanthrwpos-athlitis
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει έναν νέο τίτλο να προσθέσει στη λίστα των τίτλων που ήδη κατέχει και είναι αυτός του πιο φιλεύσπλαχνου αθλητή στον κόσμο.

Σϋμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Τhe Independent, o Πορτογάλος αστέρας του ποδοσφαίρου, βρίσκεται συχνά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για θέματα που αφορούν στην καριέρα του και την προσωπικής του ζωή.

Τώρα γίνεται τοπ είδηση η γενναιοδωρία του και η φιλανθρωπική του συνεισφορά. Ανακοινώθηκε ως νικητής της λίστας Athletes Gone Good list στη δημοφιλή ιστοσελίδα DoSomething.org, για τις δωρεές που έχει κάνει σε αδύναμους ανθρώπους. Πρόσφατα δώρισε 53,000 στερλίνες για την εγχείρηση μωρού 10 μηνών καθώς και για τα έξοδα θεραπείας κοριτσιού εννέα χρονών που πάσχει από καρκίνο.

Επίσης χρηματοδότησε με  το ποσό των 105.000 στερλίνων ένα νέο ερευνητικό κέντρο στο νοσοκομείο όπου η μητέρα του είχε προβεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Με ταπεινή καταγωγή, ο γιος κηπουρού, Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει να κερδίζει σήμερα περίπου 230.000 την εβδομάδα και δηλώνει ότι το ταπεινό ξεκίνημά του είναι αυτό που πάντα του εμπνέει  γενναιοδωρία

«Ο πατέρας μου με δίδαξε πάντα να βοηθάω τους άλλους ανθρώπους, κι ότι ο Θεός σε ανταμείβει διπλά όταν προσφέρεις. Και πραγματικά αυτό συνέβη σε μένα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook