
Η σπουδαία τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα δήλωσε ότι δεν πάσχει πλέον από καρκίνο, σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του λαιμού.
Η Τσεχοαμερικανίδα, η οποία κατέκτησε συνολικά 59 τίτλους Grand Slam στην καριέρα της και θεωρείται από τις μεγαλύτερες παίκτριες όλων των εποχών, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι ο καρκίνος βρισκόταν στο πρώτο στάδιο.
"Απ' όσο γνωρίζουν οι γιατροί, είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο", δήλωσε η 66χρονη στον Πιρς Μόργκαν για το TalkTV, σε απόσπασμα συνέντευξης που θα κυκλοφορήσει αργότερα την Τρίτη.
"Χρειάζεται ακόμα να κάνω θεραπείες στο δεξί στήθος πιθανότατα με ακτινοβολία αλλά μόνο για μερικές εβδομάδες και αυτό είναι περισσότερο προληπτικό παρά οτιδήποτε άλλο", συμπλήρωσε.
"Life is full of surprises. Who knows? Today, it’s not the first thing I’m thinking of.”
— talkSPORT (@talkSPORT) March 21, 2023
Tennis champion Martina Navratilova told @PiersMorgan how a double cancer diagnosis has left her & her wife reconsidering their plans to adopt.
📺 Watch on @PiersUncensored pic.twitter.com/krHPWmOBac
Υπνεθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2022 η εννέα φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon είχε διαγνωστεί με καρκίνο του λαιμού τύπου HPV.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ναβρατίλοβα είχε επίσης διαγνωστεί με μη επεμβατικό καρκίνο του μαστού το 2010, αλλά κρίθηκε απαλλαγμένη από τον καρκίνο έξι μήνες αργότερα.
Η σπουδαία καριέρα της Ναβρατίλοβα στο τένις

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα ήταν Νο. 1 για 332 εβδομάδες συνολικά στο μονό και για 237 εβδομάδες στο διπλό, το οποίο αποτελεί ρεκόρ, και είναι η μόνη αθλήτρια η οποία βρισκόταν στη θέση Νο. 1 για περισσότερες από 200 εβδομάδες στο διπλό και στο μόνο.
Κέρδισε 18 τίτλους Γκραντ Σλαμ, 31 κύριους τίτλους στο διπλό γυναικών (ρεκόρ) και 10 κύριους τίτλους στο μικτό διπλό, πίσω μόνο από τη Σερένα Γουίλιαμς (23) και τη Στέφι Γκραφ (22).
Έφτασε στον τελικό του Γουίμπλεντον 12 φορές, συμπεριλαμβανομένων εννέα συνεχόμενων φορών από το 1982 μέχρι το 1990, ενώ το έχει κερδίσει εννέα φορές (ρεκόρ), οι έξι συνεχόμενες.
Στο διπλό γυναικών, η Ναβρατίλοβα μαζί με την Παλ Σίβερ κέρδισαν 109 συνεχόμενους αγώνες και κατέκτησαν όλους τους κύριους τίτλους- Γκραντ Σλαμ- το 1984. Η Ναβρατίλοβα είναι μια από τις μόλις έξι γυναίκες που έχουν γκραντ σλαμ καριέρας στο μονό, διπλό γυναικών και στο μικτό διπλό, μια διάκριση που μοιράζεται με την Μάργκαρετ Κουρτ και την Ντόρις Χαρτ.
Η Ναβρατίλοβα κέρδισε τον τελευταίο της μεγάλο τίτλο το 2006, στο μικρό του Αμερικανικού Όπεν, σε ηλικία 50 ετών. Το 2005, το περιοδικό Tennis την επέλεξε ως τη σπουδαιότερη γυναίκα τενίστρια για το διάστημα 1965-2005.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr