Με ποινή 6 βαθμών κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, δίωξη και στην ΑΕΚ

O Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη στις δύο ΠΑΕ αλλά και στον τεχνικό διευθυντή του «Δικέφαλου του Βορρά», Λούμπος Μίχελ για τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου.

me-poini-6-bathmwn-kinduneuei-o-paok-diwksi-kai-stin-aek
SHARE THIS
0
SHARES

O Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη στις δύο ΠΑΕ αλλά και στον τεχνικό διευθυντή του «Δικέφαλου του Βορρά», Λούμπος Μίχελ για τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου.

Η ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και του τεχνικού διευθυντή του «Δικέφαλου του Βορρά», Λούμπος Μίχελ. Το κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ είναι βαρύτερο (με βάση τα άρθρα στα οποία έχει κληθεί ν' απολογηθεί), πιθανότατα επειδή είναι υπότροπος. 

Οι δυο ΠΑΕ έχουν κληθεί με βάση τα ίδια άρθρα για εκτεταμένα επεισόδια ενώ ο ΠΑΟΚ που έχει κληθεί και με βάση το άρθρο 15 παρ. 6, εδ. δ το οποίο κάνει λόγο για επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών -3, ενώ επειδή είναι υπότροπος από πέρσι και το ματς με τον Ολυμπιακό η ποινή μπορεί να διπλασιαστεί, οπότε απειλείται με -6. Με βάση τα άρθρα με τα οποία έχει κληθεί ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει και με τιμωρία 2 ή 3 αγωνιστικών «κεκλεισμένων των θυρών» που φυσικά θα του προστεθούν κι άλλες τρεις λόγω υποτροπής. Σε αυτά προσθέστε και το πρόστιμο. 

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια και εντός αγωνιστικού χώρου κάτι για το οποίο δεν κατηγορείται η ΑΕΚ. 

Οσον αφορά την ΑΕΚ. Η «Ενωση κινδυνεύει με τιμωρία 1 ή 2 αγωνιστικών χωρίς φιλάθλους αλλά επειδή έχει κληθεί ως υπότροπη θα της προστεθούν 3 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών. 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα καλέσει σε απολογία τις δύο ΠΑΕ την ερχόμενη Πέμπτη (16:00). Οπερ σημαίνει πως την ερχόμενη Κυριακή το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα γίνει με κόσμο όπως και το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος.

Οσον αφορά τον Λούμπος Μίχελ ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο αλλά και με τιμωρία εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έως και πέντε μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένων, καθώς και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Lubos Michel (τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας 2016-2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6/5/2-17) για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 6 παρ. 3β, 11 παρ. 2, 3 σε συνδ. με αρ. 10 παρ. 1δ. περ. Ι, 14, 15 παρ. 1α, παρ. 2, παρ. 3 Α, Β, παρ. 4A, Β, παρ. 5 εδ. β, ε, παρ. 6 εδ. α, β, γ, (δ για ΠΑΕ.ΠΑΟΚ), ε, στ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πηγή: Gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook