Με τον Κέντρικ Ναν σε ακόμη μία επιθετική... ραψωδία (ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων του με 37 και 5/5 τρίποντα, σημείωσε career high σε PIR με 43 βαθμούς), ο Παναθηναϊκός πήρε το πολύτιμο "διπλό" στο Μονακό, εξασφαλίζοντας μίνιμουμ την 3η θέση (υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη γαλλική ομάδα) και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.
Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 88-76 της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, βελτιώνοντας σε 21-12 το ρεκόρ τους παραμένοντας στην τρίτη θέση. Στον αντίποδα, οι Μονεγάσκοι υποχώρησαν στο 20-13.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό από νωρίς στο ματς και δη μετά τις πρώτες κατοχές στο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που η Μονακό προηγήθηκε με 13-9 στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα. Έκτοτε η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε ολοκληρωτικά υπέρ της ελληνικής ομάδας, η οποία σε πρώτη φάση έτρεξε σερί 7-0 για το προσπέρασμα με 13-16 δύο λεπτά αργότερα χάρη στους Μήτογλου και Όσμαν οι οποίοι είχαν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους έως εκείνο το χρονικό σημείο. Ουσιαστικά μέχρι να έδιναν τη σκυτάλη στον Κέντρικ Ναν. Οι "πράσινοι" "έτρεξαν" επιμέρους σκορ 8-23 με το οποίο προηγήθηκαν με 21-32 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας
Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στα πρώτα λεπτά του β' δεκαλέπτου, με τον Αμερικανό σκόρερ να έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Μονακό και να μην... ίδρωνε από τον δεύτερο παίκτη που είχε έριχνε πάνω του ο Βασίλης Σπανούλης. Ο δείκτης του σκορ έφτανε και το +17 για τους "πράσινους" (32-49) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Αν και ο Αταμάν είχε επιλέξει ίδια πεντάδα για... 15 λεπτά, στη συνέχεια ήταν αναγκαίο να αλλάξει πρόσωπα και να κάνει rotation λόγω της κούρασης με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός και η "χημεία" στο παρκέ. Κάτι που δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο η Μονακό καθώς κράτησε τον Παναθηναϊκό στο "μηδέν" στο τελευταίο τρίλεπτο πραγματοποιώντας σερί 9-0 έως και τελικό 41-49 του πρώτου ημιχρόνου.
Το σερ;i της Μονακό συνεχίστηκε και μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς έφτασε στο 16-0 με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει το ολικό comeback στο ματς. Και αυτό χάρη στην άμυνά της καθώς είχε εξουδετερώσει κάθε προσπάθεια της ελλνικής ομάδας μειώνοντας σε 48-49! Ουσιαστικά το ματς έμοιαζε να ξεκινάει από την αρχή, αλλά ο Κέντρικ Ναν πήρε και πάλι την κατάσταση στα χέρια του! Πέτυχε 9 πόντους έδωσε μια alley oop ασίστ για κάρφωμα του Γιούρτσεβεν και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σερί 11-0 για το 48-60 επιστρέφοντας και πάλι δυναμικά στο ματς. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +13 για τον Παναθηναϊκό (52-65) με τον Ναν να... οργιάζει έχοντας έως εκείνο το σημείο 30 πόντους.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η διαφορά έφτασε στο +14 για τον Παναθηναϊκό (53-67) με τη Μονακό να προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς, αλλά την ίδια ώρα ο Ομέρ Γιούρτσεβεν να έδινε πολλές λύσεις στην "πράσινη" επίθεση. Όμως το ντέρμπι είχε και συνέχεια στο Πριγκιπάτο καθώς η γαλλική ομάδα πλησίασε στους πέντε πόντους (69-74) και έδειχνε να επιστρέφει εκ νέου στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά στο +10 (71-81) στο 38' βάζοντας και τους τίτλος τέλος του αγώνα χάρη στο τρίποντο του απίθανου, Κέντρικ Ναν!
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-32, 41-49, 53-65, 76-88
ΜΟΝΑΚΟ (Σπανούλης): Οκόμπο 13 (2/8 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπλόσομγκεϊμ 12 (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Λόιντ, Τάις 18 (5/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ντιάλο 16 (6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/3 βολές), Κορνέλι, Τζαϊτέ 8 (3/7 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Στράζελ 3 (1), Καλάθης, Τζέιμς 6 (1/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Μπράουν 2, Σλούκας 3 (1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 3 ασίστ, 2 λάθη), Όσμαν 7 (2/3 δίποντα, 3/3 βολές), Γκραντ 14 (3/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πλάις, Ναν 37 (9/12 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη), Γκέιμπριελ 6 (3/3 δίποντα), Ερνανγκόμεθ 4 (2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Μήτογλου 7 (2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γιούρτσεβεν 8 (4/5 δίποντα)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr