X

Μουντιάλ 2026: Οι Βέλγοι απάντησαν στο σκάνδαλο Μπάλογκαν και τρόλαραν τις ΗΠΑ με χορό... Τραμπ [βίντεο]

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου έγραψε σε ανάρτηση "ανατρέψτε αυτό" σχετικά με την παρέμβαση Τραμπ στο Μουντιάλ 2026 για την ποινή του Μπάλογκαν.

Γράφει: TheToc team

Ξεπέρασε τα αθλητικά όρια η αναμέτρηση ανάμεσα στο Βέλγιο και τις ΗΠΑ για την φάση των "16" του Μουντιάλ 2026, καθώς η υπόθεση της συμμετοχής του Φολαρίν Μπάλογκαν και η παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ είχαν ήδη δώσει έντονη πολιτική διάσταση στο παιχνίδι. Η ευρεία νίκη του Βελγίου με 4-1 και η πρόκριση στα προημιτελικά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι Βέλγοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Αμέσως μετά το τέταρτο γκολ, οι ποδοσφαιριστές των "κόκκινων διαβόλων" πανηγύρισαν όλοι μαζί, επιλέγοντας να μιμηθούν τον χαρακτηριστικό χορό του Ντόναλντ Τραμπ, σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ειρωνικό σχόλιο προς τον Αμερικανό πρόεδρο μετά τη συζήτηση που είχε προκαλέσει η υπόθεση Μπάλογκαν.

Μουντιάλ 2026: Βελγικές αντιδράσεις για την υπόθεση Μπάλογκαν

Αιχμηρή ήταν και η αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Βελγίου, η οποία μετά τη λήξη της αναμέτρησης δημοσίευσε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την φράση "ανατρέψτε αυτό", αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την απόφαση που επέτρεψε στον Αμερικανό επιθετικό να αγωνιστεί παρά την αποβολή του με κόκκινη κάρτα στον προηγούμενο αγώνα.

Οι διεθνείς του Βελγίου στάθηκαν κυρίως στην αγωνιστική απάντηση που έδωσε η ομάδα τους μέσα στο γήπεδο.

"Είπαμε στους εαυτούς μας ότι έπρεπε να μιλήσουμε στο γήπεδο. Αυτό κάναμε σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα", δήλωσε ο Γιούρι Τίλεμανς μετά το τέλος του αγώνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ντοντί Λουκεμπάκιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην αμφιλεγόμενη συμμετοχή του Μπάλογκαν, τονίζοντας: "Δεν καταλαβαίναμε πραγματικά γιατί του επετράπη να παίξει, επειδή πήρε την κόκκινη κάρτα, αλλά δε θέλαμε να επεκταθούμε, θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το παιχνίδι μας, και αυτό κάναμε σήμερα".

Διαβάστε Επίσης