X

Μουντιάλ 2026: "Σείστηκε" το Όσλο - Πάνω από 100.000 φίλαθλοι υποδέχθηκαν σαν ήρωες την εθνική Νορβηγίας

Περισσότεροι από 100.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το Όσλο, αποθεώνοντας την εθνική Νορβηγίας για την ιστορική της πορεία στο Μουντιάλ 2026

Γράφει: TheToc team

Η πορεία της Νορβηγίας στο Μουντιάλ 2026 μπορεί να ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά, όμως για τους Νορβηγούς φιλάθλους οι διεθνείς τους επέστρεψαν στην πατρίδα ως πραγματικοί ήρωες.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Όσλο για να αποθεώσουν την ομάδα του Στάλε Σόλμπακεν, μετατρέποντας τον αποκλεισμό από την Αγγλία στο Μουντιάλ 2026, σε μια μεγάλη εθνική γιορτή.

Η ήττα με 2-1 στην παράταση από την Αγγλία έβαλε τέλος στο ιστορικό ταξίδι της Νορβηγίας μέχρι τα προημιτελικά, ωστόσο η απογοήτευση έδωσε γρήγορα τη θέση της στην υπερηφάνεια για όσα πέτυχε η ομάδα στη διοργάνωση.

Μουντιάλ 2026: Λαοθάλασσα στο Όσλο και αποθέωση των διεθνών

Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, χιλιάδες φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Βασιλικό Ανάκτορο, ενώ η αποστολή της Νορβηγίας έφτασε στην πρωτεύουσα με πανηγυρική υποδοχή, περνώντας κάτω από την παραδοσιακή υδάτινη αψίδα στο αεροδρόμιο.

Οι ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν αρχικά με τον βασιλιά Χάραλντ και στη συνέχεια εμφανίστηκαν στα σκαλιά του ανακτόρου, όπου γνώρισαν την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάακον, συμμετείχε στους εορτασμούς δίνοντας τον ρυθμό στο χαρακτηριστικό "Viking row", με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους να συμμετέχουν στη γιορτή.

Ακολούθησε παρέλαση με ανοιχτό διώροφο λεωφορείο στους κεντρικούς δρόμους του Όσλο, όμως η τεράστια προσέλευση του κόσμου ανάγκασε αρκετές φορές το όχημα να σταματήσει, ακόμη και να κάνει όπισθεν, καθώς η αστυνομία δυσκολευόταν να ανοίξει δίοδο μέσα στο πλήθος.

Οι διεθνείς, αδιαφορώντας για τις καθυστερήσεις, πανηγύριζαν, χαιρετούσαν τον κόσμο και συνέχισαν τους εορτασμούς μέχρι αργά το βράδυ.

Απών από το τελευταίο μέρος των εκδηλώσεων ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα λόγω των καθυστερήσεων στην πτήση επιστροφής από τις ΗΠΑ, όπως εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στάλε Σόλμπακεν.

Το φινάλε της παρέλασης βρήκε την αποστολή στην Πλατεία του Δημαρχείου, όπου χιλιάδες φίλαθλοι περίμεναν υπομονετικά για να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές.

Ο αρχηγός της ομάδας, Μάρτιν Έντεγκααρντ, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, τονίζοντας πως η στήριξη που δέχθηκε η Νορβηγία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην πατρίδα της ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με πληροφορίες από NBCNEWS

Διαβάστε Επίσης