Follow us

Μουζέτι – Τσιτσιπάς 2-3: Πρόκριση με ανατροπή στον δεύτερο γύρο του Roland Garros

Ο κορυφαίος 'Ελληνας τενίστας βρέθηκε νωρίς στο παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο, όμως για μία ακόμη φορά στην καριέρα του, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρ' ολίγον να πέσει θύμα έκπληξης του Λορέντζο Μουζέτι, καθώς βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, όμως όταν γύρισε τον... διακόπτη, πήρε "παραμάζωμα" τον Ιταλό (3-2 σετ) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε νωρίς στο παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο και τα πράγματα έδειχναν δυσοίωνα για εκείνον, όμως για μία ακόμη φορά στην καριέρα του, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή. Στρίμωξε στα… σχοινιά τον Ιταλό και με κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με 7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6, ύστερα από 3 ώρες και 36 λεπτά.

Ο 24χρονος τενίστας, Νο4 στον κόσμο, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, έκανε break στο σερβίς του Ιταλού μόλις στο τέταρτο game και προηγήθηκε με 4-1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Εύκολα λάθη και κακές επιλογές στοίχισαν ακριβά στον Τσιτσιπά, που είδε τον Μουζέτι να του "σπάει” δύο φορές το σερβίς και να ανατρέπει πλήρως την κατάσταση, κλείνοντας το σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στον ίδιο κακό ρυθμό και στο δεύτερο σετ, το οποίο μάλιστα απώλεσε και πιο εύκολα. Δέχτηκε δύο break στο ξεκίνημα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (4-0). Ο Έλληνας τενίστας έδειξε σημάδια αντίδρασης και με break στο 6ο game, μείωσε σε 4-3, όμως δεν είχε διάρκεια. Ο Μουζέτι κυριάρχησε απόλυτα και στο δεύτερο σετ και το έκλεισε με 6-4, αποκτώντας έτσι τεράστιο αβαντάζ για πρόκριση.

Η πραγματική αντίδραση του Τσιτσιπά ήρθε στο τρίτο σετ. Βλέποντας ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά, ο Έλληνας τενίστας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ίσως για πρώτη φορά στο παιχνίδι έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. "Έσπασε” δύο φορές το σερβίς του Ιταλού, είχε αποφασιστικά χτυπήματα και χρειάστηκε μόλις 27 λεπτά για να φτάσει στο 6-2 και να μειώσει σε 2-1 σετ.

Με την ίδια… ορμή μπήκε και στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς, όμως η αλήθεια είναι πως το έργο του δεν ήταν το ίδιο εύκολο. Ναι μεν προηγήθηκε με 3-0, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και ο Μουζέτι μείωσε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, απάντησε με το ίδιο… νόμισμα για να προηγηθεί με 5-2 και να κλείσει εν τέλει το τέταρτο σετ με τον δέκατο άσο του (6-3), ισοφαρίζοντας σε 2-2, μετά από 3 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Με την ψυχολογία στα ύψη, αφού είχε επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο πέμπτο σετ αποφασισμένος να τελειώσει τη… δουλειά και τα κατάφερε. Εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Μουζέτι, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ήταν πολύ σταθερός και με αποφασιστικά χτυπήματα, μετέτρεψε σε περίπατο το σετ (6-2 – δύο break στο σερβίς του Ιταλού), φτάνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο Roland Garros σε πρόκριση με ανατροπή από 0-2,

Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα στο δεύτερο γύρο του γαλλικού Grand Slam, ο Τσέχος Ζντένεκ Κόλαρ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Λούκας Πούιγ με 3-1 σετ.

"Είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμένα στα δύο πρώτα σετ. Προσπάθησα να μείνω θετικός και χαίρομαι που ο κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Δεν ένιωθα πάρα πολύ καλά στο ξεκίνημα. Κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιχνίδι μου. Ο Λορέντζο δεν με άφηνε καθόλου να βρω ρυθμό.

Ήταν πολύ θετική πορεία, άλλα άφησε πικρή γεύση στο τέλος. Ήταν η πρώτη μεγάλη πορεία σε ένα Grand Slam. Το ότι είμαι εδώ στο Roland Garros και το κατάφερε είναι πολύ συναισθηματικό για εμένα. Θα ψάξω την επιτυχία και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Θέλω να τα καταφέρω", δήλωσε μετά την πρόκριση του ο Τσιτσιπάς.

Πηγή: novasports.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 14 Δεκ 2025 | 11:54

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οδηγούσε ο πατέρας του τη Lotus που έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητό του στον πατέρα του, Απόστολο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ 13 Δεκ 2025 | 17:42

Στέφανος Τσιτσιπάς: "Ουδέποτε υπήρξε παράνομος – Έχει δίπλωμα", λέει ο δικηγόρος του [βίντεο]

Ο δικηγόρος του τενίστα, Λευτέρης Μανουσάκης, τόνισε ότι έχει δει ο ίδιος το δίπλωμα του Στέφανου Τσιτσιπά - "Τιμάει την Ελλάδα και δεν έχει ζητήσει ποτέ προνομιακή μεταχείριση".

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 12 Δεκ 2025 | 16:11

O Nίκος Χατζηνικολάου στο γήπεδο του τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά: "Ε ναι λοιπόν. Τον κέρδισα..."

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ποζάρει κρατώντας τη ρακέτα του τένις, δίπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΕΝΙΣΤΑΣ 11 Δεκ 2025 | 15:43

Έλληνας κάτοικος του Μονακό: Ο Τσιτσιπάς "δεν έχει καν δίπλωμα οδήγησης"

"Η αλήθεια είναι ότι δεν παραδίδει το δίπλωμα γιατί πολύ απλά δεν έχει δίπλωμα οδήγησης. Το ξέρουμε όλοι εδώ", δήλωσε Έλληνας κάτοικος του Μονακό

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUONGIORNO 10 Δεκ 2025 | 14:05

Ερωτευμένος ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα τρυφερά τετ α τετ με τη νέα του σύντροφο [βίντεο]

Ποια είναι η γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του Στέφανου Τσιτσιπά;

ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 10 Δεκ 2025 | 11:18

Αφαντος ο Τσιτσιπάς: Πρέπει να παραδώσει μέχρι την Παρασκευή το δίπλωμα στην Τροχαία - Δεν έχει ελληνικό

Εξαφανισμένος παραμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει παραδώσει το δίπλωμά του στην Τροχαία. Δεν έχει ελληνικό δίπλωμα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ 06 Δεκ 2025 | 14:29

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διορία μέχρι τις 12/12 να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης στην Τροχαία

Η Τροχαία αρνήθηκε να δεχθεί τον ισχυρισμό ότι οδηγούσε ο πατέρας του Τσιτσιπά το όχημα που έτρεχε με 213 χλμ/ώρα στην Αττική οδό

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 01 Δεκ 2025 | 17:35

Πέθανε ο θρυλικός τενίστας Νίκολα Πιετραντζέλι - Κάτοχος δύο τίτλων Ρολάν Γκαρός

Έφυγε από τη ζωή στα 92 του ο Νίκολα Πιετραντζέλι - Κατέκτησε δύο φορές το Ρολάν Γκαρός, και μάλιστα "back to back" (1959 και 1960)

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 29 Νοε 2025 | 22:41

Τσιτσιπάς: Ο πατέρας του ισχυρίζεται ότι εκείνος οδηγούσε τη Lotus με πάνω από 210 χλμ/ώρα - Γιατί δεν το δέχτηκαν οι αρχές

Η μητέρα του είχε υποστηρίξει ότι δεν οδηγούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το αμάξι γιατί εκείνη την περίοδο έλειπε διακοπές στην Αφρική

Ο ΣΤΑΡ ΤΟΥ NBA 23 Νοε 2025 | 10:29

"Τι ηλιθιότητες είναι αυτές; Αφήστε το παιδί ήσυχο": Το σχόλιο Γ.Αντετοκούνμπο για ερώτηση δημοσιογράφου στον Τσιτσιπά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φάνηκε αρκετά ενοχλημένος με την επιμονή του δημοσιογράφου προς τον Τσιτσιπά

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA 21 Νοε 2025 | 16:42

Η μητέρα του Τσιτσιπά τον "αθωώνει" για τη Lotus: "Κάνει διακοπές στην Αφρική - Θα οδηγούσε άλλος"

"Τώρα ο Στέφανος είναι Αφρική, κάνει διακοπές. Ήταν τότε στην Ελλάδα; Μάλλον θα οδηγούσε άλλος", λέει η μητέρα του Τσιτσιπά

ΤΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ 21 Νοε 2025 | 06:51

Ηλεκτρονική επίδοση "έξυπνων" κλήσεων, χωρίς… "έξυπνες" κάμερες: Τσιτσιπάς - Ματσούκα σε περιπέτειες

Οι πολυδιαφημισμένες νέες κάμερες που θα είχαν τοποθετηθεί σε όλη την Αττική από τον περασμένο χρόνο, παραμένουν "όνειρο θερινής νυκτός"

ΕΔΩΣΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 17:46

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν οδηγούσε ο ίδιος τη Lutus με 210 χλμ./ώρα στην Αττική Οδό, λέει ο δικηγόρος του

"Το αυτοκίνητο το οδηγούσε τρίτο άτομο. Το θέμα του προστίμου και της κατάθεσης του διπλώματος έχουν όλα διεκπεραιωθεί", δήλωσε ο δικηγόρος του Τσιτσιπά