Μπλεγμένος σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής ύψους 33.000 ευρώ ο Μουρίνιο

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Βρετανία, έκανε ψευδή δήλωση για την αγορά ακινήτου με στόχο να πληρώσει λιγότερους φόρους

mplegmenos-se-skandalo-forodiafugis-upsous-33000-eurw-o-mourinio
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν είναι μόνο η κακή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και οι φήμες που θέλουν την ομάδα του να τον απολύει, αλλά και οι αποκαλύψεις που αφορούν σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής που κάνουν την ζωή δύσκολη στον πορτογάλο προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο. 

Σύμφωνα με την Daily Mail o νευρικός τεχνικός της Τσέλσι, αγόρασε το 2008 μια πολυτελή κατοικία στην Πορτογαλία,  48 χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα,δηλώνοντας ότι πλήρωσε στον πωλητή, τον επιχειρηματία Γκασπάρ Φερέιρα 1,5 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας τον αναλογούντα φόρο. 

Μικρότερο τίμημα, λιγότερος φόρος

Επτά χρόνια μετά ο πρώην ιδιοκτήτης της βίλας, ο Φερέιρα, ενεπλάκη στο σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ενα σκάνδαλο που οδήγησε στην φυλακή τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες. 

Η εισαγγελική έρευνα πήρε διαστάσεις και απέδειξε ότι στην αγοραπωλησία, ο Μουρίνιο πλήρωσε για την απόκτηση της βίλας 2 εκατομμύρια ευρώ και όχι 1,5 εκατομμύρια, γλυτώνοντας έτσι τουλάχιστον 33.000 ευρώ από φόρους

'Οπως ο ίδιος ο Φερέιρα αποκάλυψε στις αρχές, τις 500.000 ευρώ της διαφοράς, τις κατέθεσε ο Μουρίνιο σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε τράπεζα της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Expresso, ο Μουρίνιο πλήρωσε το χρέος του προς την εφορία, αμέσως μόλις, ανακαλύφθηκε η φοροδιαφυγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook