X

Νιγηριανός μποξέρ πέθανε στο ρινγκ σε αγώνα – Η στιγμή που καταρρέει στον τρίτο γύρο [βίντεο]

Ο Νιγηριανός πυγμάχος Gabriel Oluwasegun κατέρρευσε και πέθανε σε αγώνα το Σάββατο.

Γράφει: TheToc team

Τραγωδία σε αγώνα πυγμαχίας στην Γκάνα, όπου μποξέρ άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο ρινγκ.

Ο Νιγηριανός πυγμάχος Gabriel Oluwasegun Olanrewagu πέθανε την ώρα του αγώνα του με τον Γκανέζο John Mbanugu, σε ματς που έγινε το Σάββατο 29 Μαρτίου στην Bukom Boxing Arena.

Ο Oluwasegun πέθανε στο Korle-Bu Teaching Hospital, στην Άκρα, αφού κατέρρευσε στον τρίτο γύρο του αγώνα, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας της Γκάνας (GBA).

Σύμφωνα με το Fox News, ο Oluwasegun κυριαρχούσε στον αγώνα, αλλά άρχισε να παραπαίει στον τρίτο γύρο.

Περίπου τρία λεπτά μετά την έναρξη του γ’ γύρου, ο Oluwasegun απομακρύνθηκε από τον αντίπαλό του και έπεσε προς τα πίσω στα σχοινιά.

Αρκετοί κάνουν λόγω για καρδιακή ανακοπή.

Ο Νιγηριανός πυγμάχος είχε ρεκόρ με 13 νίκες, 8 ήττες και 1 ισοπαλία.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της GBA, ο γιατρός του αγώνα και οι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να επαναφέρουν τον Oluwasegun πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, "όπου κηρύχθηκε νεκρός 30 λεπτά μετά την άφιξή του".

Προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί η αιτία του θανάτου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πυγμαχίας εξέδωσε επίσης μια ανακοίνωση με την οποία ζητά "την επείγουσα ανάγκη για αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των μαχητών μας".

Η GBA, από την πλευρά της, ανέφερε ότι ο Oluwasegun "κρίθηκε ιατρικά ικανός από το Συμβούλιο Ελέγχου Πυγμαχίας της Νιγηρίας (NBBC)" πριν από τον αγώνα.