Ο Σουμάχερ Jr στέφεται πρωταθλητής στη Φόρμουλα 3

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ένταξη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

o-soumaxer-jr-stefetai-prwtathlitis-sti-formoula-3
SHARE THIS
0
SHARES

Η παροιμία το «μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά», δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερη εφαρμογή από την περίπτωση των Μίκαελ και Μικ Σουμάχερ. Ο 19χρονος υιός του θρυλικού «πιλότου» -που παραμένει κλινήρης τα τελευταία χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα σε χειμερινές διακοπές- βαδίζει ...πιστά στα βήματα του πατέρα του.

 Ο Μικ Σουμάχερ, αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην Φόρμουλα 3 και σε μία τέτοια περίπτωση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ένταξη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

Ο νεαρός οδηγός θα παίξει ...εντός έδρας, καθώς η στέψη του θα γίνει στο ράλι του Χοκενχάιμ και δεδομένου πως διατηρεί ασφαλές προβάδισμα 49 βαθμών από τον Βρετανό, Νταν Τίκαμ, ο Μικ δεν χάνει τον τίτλο με τίποτε.

Η βαθμολογία στην Φόρμουλα 3 είναι ίδια με αυτήν της Φόρμουλα Ενα, δηλαδή 25 βαθμοί για τον πρώτο, 18 για τον δεύτερο κ.ο.κ. Και ο 19χρονος Μικ, είναι κυριολεκτικά εντυπωσιακός, καθώς στους τελευταίους έξι αγώνες, μετρά πέντε νίκες και μία δεύτερη θέση!

«Θέλω να προχωρώ βήμα-βήμα. Γι΄ αυτό αντιμετωπίζω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το επώνυμο μου ανοίγει τις πόρτες, όμως σε κάθε περίπτωση απαιτείται να αποδεικνύω την αξία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός Σουμάχερ, που δείχνει ιδιαίτερα ώριμος και προσγειωμένος για την ηλικία του.

 

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook