
Ακόμη μεγαλύτερη η σημερινή κατάκτηση του Λούη Τσάτουμα, αφού όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τα έδωσε όλα στο πρώτο του άλμα λόγω ενόχλησης που είχε στο πόδι του.
«Ηθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Κι αυτό γιατί ένιωθα ενοχλήσεις στον αστράγαλο, κάτι που είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα».
Το πρώτο και νικητήριο άλμα του εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα μετά το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη.
Ο Λούης Τσάτουμας αφιέρωσε τη νίκη στην κοπέλα του «που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να βρίσκεται στη Ζυρίχη, αλλά παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση».
Για το πρόβλημα στο πόδι του είπε ότι πρέπει να το κοιτάξει με το γιατρό του και να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στο Continental Cup και στους άλλους αγώνες».
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Πρωθυπουργό
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ελληνα Πρωταθλητή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου:
«Μεγάλη η σημερινή σου δικαίωση και τεράστια χαρά για όλους μας. Θερμότατα συγχαρητήρια. Αντώνης Σαμαράς» έγραφε το τηλεγράφημα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr