X

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ολα τα βλέμματα στον Μανόλο σήμερα - Στη μάχη Στεφανίδη, Πόλακ και πόλο ανδρών

Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ ανδρών (20:00) είναι το κυρίαρχο γεγονός από ελληνικής πλευράς.

Γράφει: TheToc team

Το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα θα είναι μεγάλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού ενδεχομένως η συλλογή μεταλλίων της χώρας μας, να μεγαλώσει και να μας δώσει ακόμα περισσότερες χαρές.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και πάλι στον στίβο καθώς στις 11:40 θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ οι Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ (γκρουπ Α) και Αριάδνη Αδαμοπούλου (γκρουπ Β), επιζητώντας τα άλματα που θα τους στείλουν στο μεγάλο τελικό της Τετάρτης (07/08, 20:00).

Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ ανδρών (20:00) είναι το κυρίαρχο γεγονός, καθώς ο 24χρονος πρωταθλητής στον 2ο τελικό της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στοχεύει να πάει ακόμα πιο ψηλά από ό,τι στο Τόκιο, όταν είχε φθάσει μέχρι την 4η θέση.

Στις 13:50 η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα έχει άλλη μία ευκαιρία στα 200μ. γυναικών, καθώς θα συμμετάσχει στα ρεπεσάζ (1η σειρά) διεκδικώντας μία θέση στους ημιτελικούς του αγωνίσματος που θα ξεκινήσουν στις 21:45.

Στο πόλο ανδρών η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στην 5η και τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου για την 4η νίκη της κι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τετράδα, ενώ στις 10:00 ξεκινούν τις δικές τους προσπάθειες στα προκριματικά του μεικτού σκιτ σκοποβολής οι Μάκης Μίτας και Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης μπαίνει στις 13:13 στη 2η μέρα formula kite, ενώ στις 18:05 ξεκινούν για τις κούρσες 7 και 8 στα 470 μεικτού τα αδέρφια Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκης.

Τέλος, στην ιππασία συμμετέχει στα προκριματικά υπερπήδησης εμποδίων γυναικών η Iόλη Μυτιληναίου, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 15:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

10:30 (ΕΡΤ1) προκριματικά μεικτού σκιτ – Μάκης Μίτας / Εμμανουέλα Κατζουράκη

16:00 (ΕΡΤ2) τελικός μεικτού σκιτ – Μάκης Μίτας / Εμμανουέλα Κατζουράκη (αν προκριθούν)

ΣΤΙΒΟΣ

11:40 (ΕΡΤ2) προκριματικά επί κοντώ γυναικών – Κατερίνα Στεφανίδη (γκρουπ Α), Ελένη Πόλακ (γκρουπ Α), Αριάδνη Αδαμοπούλου (γκρουπ Β)

13:50 (ΕΡΤ2) ρεπεσάζ 200μ γυναικών: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (1η σειρά)

20:00 (ΕΡΤ2) τελικός άλματος επί κοντώ ανδρών: Εμμανουήλ Καραλής

21:45 (ΕΡΤ2) ημιτελικά 200μ γυναικών: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (αν προκριθεί)

Διαβάστε Επίσης

ΙΠΠΑΣΙΑ

15:00 (Ertsports1) προκριματικά υπερπήδησης εμποδίων γυναικών – Ιόλη Μυτιληναίου

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

16:10 (ΕΡΤ3) Α’ Όμιλος, 5η αγωνιστική ανδρών Ελλάδα – Ιταλία

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

13:13 2η μέρα formula kite: Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης (κούρσες 5 έως 8)

18:05 (EΡT1) 4η μέρα 470 μεικτού: Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης (κούρσες 7 και 8) //ΔΜ.

Διαβάστε Επίσης