Ολυμπιακοί Αγώνες με βιασμούς και εξέδρα που καταρρέει

Με δυσοίωνες προβλέψεις ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Αιτία, μια εξέδρα που κατέρρευσε κι η υπόθεση ενός βιασμού.

olumpiakoi-agwnes-me-biasmous-kai-eksedra-pou-katarreei
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν τους έφταναν τα μολυσμένα νερά. Η υπόθεση ενός βιασμού που είδε σήμερα, Δευτέρα, το φως της δημοσιότητας και η κατάρρευση μιας εξέδρας λίγο πριν την εκκίνηση των Ολυμπιακών του Ρίο υπογραμμίζουν τις πιθανότητες  ίσως να διοργανωθούν στη Βραζιλία οι χειρότεροι Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας. 

Μετά την είδηση για μολυσμένα νερά στις εγκαταστάσεις που θα διεξαχθούν αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα, η μαραθώνια κολύμβηση, η κωπηλασία και το τρίαθλο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας που - σημειωτέον ξεκινούν στις 5 Αυγούστου - έχουν να λύσουν κι άλλα προβλήματα. 

 

   Η βασική εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, που θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για την ιστιοπλοΐα, κατέρρευσε κι αυτό χωρίς να συμβεί κάποιος σεισμός. Αιτία της κατάρρευσης ήταν τα τεράστια κύματα. Παρ' ότι οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι οι επιδιορθώσεις θα έχουν γίνει μέχρι τις 8 Αυγούστου που ξεκινάει η ιστιοπλοΐα, ο φόβος ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί κατά τη διάρκεια αγώνων είναι μεγάλος. 

 

 

   Εν τω μεταξύ, μια υπόθεση βιασμού μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίο Ντε Τζανέιρο ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Ενας άδρας ασφαλείας, ο Φερέιρα Μέντες συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίασε γυναίκα πυροσβέστη την ώρα που κοιμόταν. Ο προαναφερθείς κατηγορείται ότι έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα της γυναίκας ενώ αυτή κοιμόταν και στη συνέχεια ότι είχε «σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη συγκατάθεσή της», όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οπως επίσης μεταδίδουν, το περιστατικό συνέβη στις 4:30 ξημερώματα Κυριακής στο Ρίο,σε μια προσωρινή κατασκευή στο ποδηλατοδρόμιο, οι αγώνες στο οποίο θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μέντες συνελήφθη επ' αυτοφώρω και αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών. 

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook