Με τον Μήτογλου να είναι παντού (18π, 10ρ, 4μπλοκ) και τον Λεσόρ να σιγοντάρει, ο Παναθηναϊκός άλωσε το ΣΕΦ και πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη επί του Ολυμπιακού και μόλις δεύτερη στα τελευταία 21 ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις.
Ρεσιτάλ αστοχίας στην πρώτη περίοδο (12-11), με τον Παναθηναϊκό να έχει τρία κλεψίματα αλλά όχι καλά τελειώματα στην επίθεση. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τα 6(!) επιθετικά ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα και συνολικά τις 5 περισσότερες κατοχές. Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά απέναντι στον Γουόκαπ (0 πόντοι, 2ας, 2λαθη) και έμεινε μακριά από τα λάθη που θα έδιναν εύκολους πόντους στον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Σλούκας μπήκε με διάθεση, όχι όμως και ευστοχία.
Ερυθρόλευκο ξέσπασμα, πράσινη επιστροφή
Ο Γκραντ έδωσε σποραδικές λύσεις στον Παναθηναϊκό, όμως με τους Σλούκα (0/4) – Γκριγκόνις (1/4) άστοχους και τον Χουάντσο να μην μπορεί να βρει φάσεις, ο Παναθηναϊκός δεν είχε οντότητα στο ζωγραφιστό. Ο Μπαλτσερόφσκι έχασε καθαρά τη μάχη από τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος με ασίστ στο 23-18 και κάρφωμα και φάουλ άνοιξε τη διαφορά στο 25-18 στο 16'.
Αυτή έφτασε ως το 27-18 με σόλο του Μπραζντέικις μέχρι να δώσει ανάσα ο Χουάντσο με τρίποντο (27-21) και ο Σλούκας με ασίστ στον Μήτογλου (27-23), στο διάστημα που ο Αταμάν δοκίμασε ψηλό σχήμα με τον Χουάντσο στο "3" και τους Μήτογλου – Λεσόρ στη γραμμή ψηλών. Στην απέναντι πλευρά ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς μέσω της σκληρής άμυνας με αλλαγές,όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από το πενιχρό ενεργητικό των 31 πόντων εξαιτίας της αστοχίας σε βολές (3/9) και τρίποντα (2/9).
Η ώρα του Μήτογλου
Ο Γκάι ισοφάρισε γρήγορα (31-31) στο ξεκίνημα της τρίτης περίοδου, στην οποία κυριάρχησε το δίδυμο των Ματίας Λεσόρ και Ντίνου Μήτογλου. Ο πρώτος τα έβγαλε πέρα περίφημα απέναντι στον Λεσόρ και ο δεύτερος πέτυχε τρία τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις, κόλλησε στο σκορ με τους Κάναν-Γουόκαπ άσφαιρους και τον Φαλ εξουδετερωμένο, ενώ η κατάσταση για τους γηπεδούχους δεν βελτιώθηκε ούτε με την είσοδο του Γκος. Με αφετηρία το 39-39 ο Μήτογλου πέτυχε 2 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 40-45, όμως ο Γκος με ½ βολές και ένα τρίποντο μείωσε τη διαφορά στο 43-45 στο 30΄.
Η τελική ευθεία
Με το δίδυμο Μήτογλου-Λεσόρ να συνεχίζει να ελέγχει τα πάντα στο ζωγραφιστό και τον Έλληνα διεθνή να μοιράζει τάπες, ο Παναθηναϊκός έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και πήρε προβάδισμα 50-56. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έχασε 5 σερί βολές (σε εκείνο το σημείο είχε 4/16) και ο Παναθηναϊκός με τους κορυφαίους του παίκτες, Μήτογλου και Λεσόρ άνοιξε τη διαφορά στο υπέρ του 62-54, ούτε 1.5 λεπτό για το φινάλε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις από τη στιγμή που σίγησε ο Γκος και έχασε φυσιολογικά αφού σκόραρε μόλις 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (12+11).
Για τους νικητές ο τρομερός Μήτογλου είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 τάπες, ενώ φοβερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση έκανε και ο Λεσόρ (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Βοήθησαν οι Γκάι (11π), Χουάντσο (10π, 5ρ), άστοχος ο Σλούκας (5π, 2/9), αλλά με 5 ασίστ (1 λάθος).
Πηγή: novasports.gr