X

Παναθηναϊκός-Παρτιζάν 84-71: "Σκληρός" και αποφασισμένος στην ένατη νίκη στο ΟΑΚΑ

Εξαιρετικός ο Γκράντ στην άμυνα και κορυφαίοι σκόρερ οι Ναν και Μήτογλου.

Γράφει: TheToc team

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 84-71 επί της Παρτιζάν, "στεναχώρησε” τον αγαπημένο πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και απολαμβάνει την "μοναξιά” της 4η θέσης (μετά την ήττα της Φενέρ από την Ζάλγκιρις) στην βαθμολογία της Euroleague (22η αγωνιστική), με την 14η νίκη συνολικά και 9η εντός έδρας σε 12 αναμετρήσεις.

Iσορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο και η Παρτιζάν, όμως, τον…ισοφαρίζει στο τέλος της 2ης περιόδου, με 10 λάθη. Οι "πράσινοι” είχαν 7 κλεψίματα της μπάλας, έπαιξαν καλύτερα στην επίθεση από την άμυνα τους, μέχρι το 14′, λόγω της παρουσίας του Σλούκα στην πεντάδα, αλλά ο Κέντρικ Ναν και ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν οι "οδηγοί” στο σκοράρισμα. Ο Αμερικάνος είχε 13 πόντους και ο Λιθουανός σημείωσε 11, εκ των οποίων 10 συνεχόμενους, με αποτέλεσμα να δώσει την κατάλληλη ώθηση στους γηπεδούχους για δημιουργία διαφοράς ασφαλείας μέχρι 8 (40-32).

Διαβάστε Επίσης

Η διάρκεια της σταθερής, καλής απόδοσης των παικτών του Αταμάν και στις δυο πλευρές του γηπέδου ήταν για 3 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε, έδωσε δικαίωμα στην Παρτιζάν να πετύχει σερί 0-7 και να μειώσει στους δυο πόντους (42-40). "Βαρόμετρο” στην αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού, ήτα και πάλι ο Τζέριαν Γκράντ και στο set παιχνίδι των δυο ομάδων, ο Αμερικάνος ήταν ο "Αρσεν Λουπέν” με 4 κλεψίματα, διορθώνοντας μερικά από τα 15 λάθη που είχαν οι γηπεδούχοι μέχρι το 30′.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το χαμηλό επιμέρους σκορ 16-18, φανερώνει την αστοχία και των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα το "γαϊτανάκι” στην εναλλαγή του προβαδίσματος με βραχεία κεφαλή ενός-δυο πόντων, ενώ δυο highlights πρόσφεραν ο Ναν με μπλοκ στον Πονίτκα σε αιφνιδιασμό και το buzzer beater του Λεσόρ στο τέλος της ισόπαλης τρίτης περιόδου. Σημαντικό γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε τρίτο διψήφιο σκόρερ τον Μήτογλου, μετά τους Ναν και Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός με υπομονή στην άμυνα και απειλώντας κοντά στο καλάθι της Παρτιζάν στην επίθεση, προηγήθηκε δυο φορές με 6 πόντους (64-58 και 66-60), καθώς με 7 από το τρίποντο του Σλούκα (69-62), ενώ δεν μπόρεσε να "στρογγυλοποιήσει” την διαφορά στους 10 με το επόμενο σουτ 3 πόντων. Οι "πράσινοι” "έχτισαν” με πολύ ιδρώτα, προβάδισμα 9 πόντων (73-64), εξαιτίας της άμυνας του και της καλής…ανάγνωσης της αντίπαλης άμυνας, "χτυπώντας” σε κάθε φάση, με drive των Σλούκα και Ναν, είτε με κερδισμένα φάουλ των ψηλών του.

Το 75-66 στο 3′ 32’΄πριν από την λήξη, με καλάθι του Μήτογλου διατήρησε την διαφορά στους 9 από τον αποφασισμένο Παναθηναϊκό, o οποίος στα τρία τελευταία λεπτά, έπαιξε φάση-φάση, με διαχείριση του σκορ, αναλόγως με την κατάληξη των επιθέσεων του. Σε κάθε άστοχη επίθεση, η άρνηση να δεχτούν καλάθι οι γηπεδούχοι, ήταν παρούσα, χωρίς να κάνουν λάθη-"δώρα” στο 4ο δεκάλεπτο (μόλις ένα λάθος).

Τα Δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης , Σλούκας 10 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ, 4 λάθη) , Γκραντ 4 (5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη), Ναν 21 (6/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ, 5 λάθη), Λεσόρ 14 (9 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 6 , Γκριγκόνις 10 (1) , Ερνανγκόμεθ 3 (1) , Μήτογλου 16 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 λάθη)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Σμιθ 6 (3 λάθη), ΛεΝτέι 4, Κοπρίβιτσα 6, Σμάιλαγκιτς 11 (3 ριμπάουντ), Γιάραμαζ , Νάναλι 13 (1), Τριφούνοβιτς 2 , Άντζουσιτς 5, Ντόζιερ 16 (3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 λάθη), Πονίτκα, Καμίσνκι, Καμπόκλο 8 (3 λάθη)

ΠΗΓΗ: Novasports.gr