Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες στο γήπεδο της Τούμπας, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0), στην πρεμιέρα τους στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σε ένα remake του περυσινού τελικού, "χαμένη" μπορεί να αισθάνεται η ομάδα του Αλέσιο Λίσι, η οποία σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες ενώ ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τέιλορ. Από την άλλη, ο Χριστογεώργος κράτησε "όρθιο" το σύνολο του Χρήστου Κόντη που πήρε έναν πολύτιμο βαθμό.
Κύπελλο Ελλάδας: Έτσι έμειναν στο μηδέν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ
Σε ένα πρώτο ημίωρο που έγινε με ψιλόβροχο, ο ΠΑΟΚ είχε την σχεδόν απόλυτη κυριαρχία. Ο Ούγκρεσιτς, για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα των "ασπρόμαυρων", είδε την προσπάθειά του να κοντράρει στα πόδια του Κρίζμανιτς (11') πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος του Χριστογεώργου, ενώ ήταν ο δημιουργός της επόμενης μεγάλης ευκαιρίας των γηπεδούχων.
Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, όμως, σταμάτησε με διπλή προσπάθεια το φαλτσαριστό αριστερό πλασέ του Ζίβκοβιτς στο 27'. Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί είχαν να επιδείξουν ένα καλό σουτ του Αποστολάκη στο 21', το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσιφτσή.
Η βροχή έγινε καταιγίδα όσο περνούσε η ώρα, με τους Θεσσαλονικείς να σκοράρουν με τον Σορετίρε στο 44', αλλά το γκολ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ του Μύθου στον Χριστογεώργο.
Με τη βροχή και τον αέρα να δυναμώνουν, ο διαιτητής Πολυχρόνης καθυστέρησε σχεδόν ένα τέταρτο την έναρξη του δευτέρου μέρους, περιμένοντας να κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα.
Υπό δύσκολες συνθήκες, ο Χριστογεώργος αρχικά γλίστρησε και εν συνεχεία πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Μύθου στο 50', ενώ οι δυο τους είχαν και νέο... ραντεβού πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, πάλι με νικητή τον 26χρονο γκολκίπερ.
Με τις αλλαγές του, ο Κόντης βοήθησε να πέσει ο ρυθμός, ενώ ο Λίσι έπαιξε για κάποια λεπτά και με δύο φορ, χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Στις καθυστερήσεις και έπειτα από παρέμβαση του VAR (Φωτιάς, Τζήλος), ο Πολυχρόνης έκανε on field review σε μαρκάρισμα του Τέιλορ στον Αθανασίου, δείχνοντας απευθείας κόκκινη στον Σκοτσέζο ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, ο οποίος θα χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή 6/9 (21:30) στο ΟΑΚΑ.
Τα highlights της αναμέτρησης:
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0
- ΠΑΟΚ (Αλέσιο Λίσι): Τσιφτσής, Κένι, Μπαταούλας, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τέιλορ, Σανταμαρία (38’ Σορετίρε), Ούγκρεσιτς (85’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (69’ Χατσίδης), Τάισον (69’ Εντιαγέ), Μύθου (85’ Άλι)
- ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ (80’ Αθανασίου), Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Καινουργιάκης (62’ Σιτμαλίδης), Κανελλόπουλος, Καραχάλιος, Αποστολάκης, Μπουχαλάκης (75’ Ανδρούτσος), Αϊτόρ (80’ Ντίκμαν), Κόντρο (75’ Φούντας)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
