Το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, στο οποίο επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους, ενώ ταξίδευαν προς τη Λυών της Γαλλίας, προκάλεσε σοκ στις τάξεις όλης της "ασπρόμαυρης" κοινωνίας.
Η διοίκηση του "δικεφάλου" προχώρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League, ενώ οι οπαδοί της ομάδας αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστή τη θύρα των φιλοξενούμενων.
Η απόφαση ελήφθη από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, σε ένδειξη πένθους για τους επτά συνοπαδούς τους, οι οποίοι έχασαν τόσο βίαια τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα της Τρίτης 27 Ιανουαρίου 2026 στη Ρουμανία.
Σε ό,τι αφορά τους μεμονωμένους φίλους του "δικεφάλου", οι οποίοι βρίσκονται ήδη ή θα ταξιδέψουν για τη γαλλική πόλη, ενδεχομένως να υπάρξει μέριμνα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από άλλη κερκίδα του "Groupama Stadium".
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή, αλλά το αίτημα ήταν "αδύνατο" να γίνει δεκτό
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της ανείπωτης τραγωδίας, έγινε σύσκεψη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπό τον Ιβάν Σαββίδη. O διοικητικός ηγέτης του "ασπρόμαυρου" ποδοσφαιρικού τμήματος έδωσε τις κατευθύνσεις και ζήτησε να γίνουν τα πάντα για τη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος, τη φροντίδα των τραυματιών, τη μεταφορά στην Ελλάδα των σορών και την υποστήριξη των οικογενειών.
Μάλιστα, άμεσα θα "πετάξει" για τη Ρουμανία ο Μάριος Τσάκας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, με τη συνοδεία νομικών, για να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει, για να καταγραφούν τα γεγονότα με τον σωστό τρόπο, να υποστηριχθούν οι τραυματίες.
Παράλληλα, έγινε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και τον συντονισμό με τις Αρχές της Ρουμανίας. Υπήρξε επαφή και με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και εκπρόσωποί της μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως θα αναλάβει όλα τα έξοδα, ενώ έγινε επικοινωνία και με την UEFA. Η αναβολή του αγώνα με τη Λυών, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 29/1, 22:00, είναι αδύνατη.
Ωστόσο, πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για να γίνουν όσα πρέπει, προκειμένου να τιμηθούν οι νεκροί. Αποφασίστηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, καθώς και οι σημαίες της Τούμπας να κυματίζουν μεσίστιες.
Αναφορές σημειώνουν ότι ίσως υπάρξει αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League.
Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Το βαν, το οποίο φέρεται να οδηγούσε ένας 25χρονος, κινούνταν από τον Δήμο Καρανσέμπες προς το Λουγκόι, όταν επιχείρησε προσπέραση προπορευόμενου οχήματος.
Κατά την προσπάθειά του να επιστρέψει στη λωρίδα κυκλοφορίας του, το όχημα ακούμπησε το βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, να εκτραπεί της πορείας του και να συγκρουστεί μετωπικά με νταλίκα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.
Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους ο οδηγός του βαν και πέντε από τους επιβάτες του. Σύμφωνα με τη ρουμανική ιστοσελίδα News, ένας εκ των οπαδών "έσβησε" ενώ ήταν καθ' οδόν για το νοσοκομείο. Τρεις ακόμη νοσηλεύονται, με τους δύο να είναι σοβαρά.
Ο θάνατος των έξι επιβαινόντων στο όχημα ήταν ακαριαίος.