X

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης [Βίντεο]

Διαχρονικά σύμβολα, πανδαισία χρωμάτων και φαντασμαγορικά σκηνικά στην εντυπωσιακή έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, με την είσοδο της Ελλάδας να ξεχωρίζει

Γράφει: TheToc team

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης, με την ελπίδα και την προσδοκία ότι όχι μόνο θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών, αλλά οι διοργανωτές θέλουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να ενισχύσουν και να αποδείξουν ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι περισσότερο ανοικτή.

Διαχρονικά σύμβολα, πανδαισία χρωμάτων και φαντασμαγορικά σκηνικά ήταν μέρος της εντυπωσιακής έναρξης, με την είσοδο της Ελλάδας, με σημαιοφόρους τους Άννα Ντέντα και Θανάση Κωνσταντινίδη, να ξεχωρίζει.

Δείτε το βίντεο:

Kρούσματα μεταξύ των αθλητών

Στο μεταξύ, ένας αθλητής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, βρέθηκε θετικός στην Covid-19 στο Παραολυμπιακό χωριό, όπως επιβεβαιώθηκε από τους διοργανωτές, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Μάσα Τακάγια, εκπρόσωπος Τύπου της οργανωτικής επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι ο αθλητής θα μπει σε 14 ημέρες καραντίνας.

Διαβάστε Επίσης

Υπήρξαν πολλά κρούσματα μεταξύ των αθλητών των Παραολυμπιακών που καταγράφηκαν στο εξωτερικό και σε κέντρα προπόνησης στην Ιαπωνία ενόψει των Αγώνων, αλλά αυτή η περίπτωση είναι η πρώτη που προέρχεται από το Ολυμπιακό χωριό.

Σήμερα, ημέρα έναρξης των Αγώνων, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι εννέα άλλα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης μεταξύ ατόμων που εργάζονταν στους Αγώνες έξω από το Ολυμπιακό χωριό. Το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέγραψε συνολικά 4.220 νέα κρούσματα και εννέα θανάτους από Covid-19 σήμερα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αθλητές από τη Νέα Ζηλανδία δεν συμμετέχουν στην τελετή έναρξης, λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Η χώρα μας μετέχει σε 11 αθλήματα με 44 αθλητές και αθλήτριες και τέσσερις συνοδούς.