«Πυρά» Γιαννακόπουλου σε Βασιλειάδη - Αποχή της ΚΑΕ από αγώνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

pura-giannakopoulou-se-basileiadi---apoxi-tis-kae-apo-agwnes
SHARE THIS
0
SHARES

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ μετά την αποφαση του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου να μην μεταβεί στο ΣΕΦ για να διευθύνει την αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στην Α1, Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών.

Μετά την αν΄τιδραση της ΚΑΕ Παναθηναικός πως οι πράσινοι αποσύρονται από το πρωτάθλημα και από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι να τιμωρηθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, μιλώντας στην Cosmote TV, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι πλέον έχει δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο του για ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό.

«Εδώ και 15 ημέρες έχω προαναγγείλει μια συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσίαζα ένα μεγαλόπνοο πλάνο για έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό, με μια τεράστια βάση φιλάθλων και δικό του γήπεδο για όλα τα αθλήματα έτσι ώστε να είναι και πάλι πρωταγωνιστής παντού. Όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με την ανοχή των φορέων και των αρχών, με έχουν κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να προχωρήσει αυτό το πλάνο. Θα περιμένω να δω τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι και τότε θα τοποθετηθώ», ενώ σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνει το πλάνο, απάντησε: «ΚΑΕ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης» δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος..

Όσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατέβηκε κόντρα στην Κύμη, υποστήριξε: «Εδώ νομιμοποιείται η ανομία. Αυτό δεν μπορεί να περάσει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι παρατηρητής σε όλα αυτά. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει τοποθετηθεί επίσημα».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι: «Ανέφερα ότι προσπαθούμε να συντάξουμε ένα πλάνο μεγάλο, μεγαλόπνοο, για όλο τον Παναθηναϊκό. Ένας τεράστιος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του γήπεδο. Βλέποντας ότι με το ΟΑΚΑ υπάρχουν καθυστερήσεις και το Athens Alive μπορεί να πάρει παραπάνω χρόνο από αυτό που περιμέναμε, είμαστε σε συζητήσεις και με την κυβέρνηση για να εξετάσουμε κι άλλες λύσεις. Τώρα το αν αυτές θα είναι το Γουδή, η Λεωφόρος ή ο Βοτανικός, ο σύλλογος είναι πάνω από όλα, όπως πάνω από όλα είναι και το καλό του Συλλόγου. Ο Βοτανικός φαίνεται πως είναι η πιο εφικτή και γρήγορη λύση αν γίνουν και κάποιες αλλαγές που να περιλαμβάνουν και γήπεδο μπάσκετ και εφόσον γίνουν και τα υπόλοιπα που είπαμε. Να τιμωρηθούν δηλαδή, πραγματικά οι υπεύθυνοι για όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα. Τότε ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει».

Τέλος, υπογράμμισε πως: «Υπάρχουν κάποια δεδομένα και κάποια προαπαιτούμενα, θα πρέπει η κυβέρνηση να διορθώσει την ανισότητα. Δεν γίνεται να έχουν όλοι γήπεδο, ο Ολυμπιακός, να φτιάχνει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και να μην έχει ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει κι εμείς σαν Παναθηναϊκοί να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Δεν νοείται να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα, είτε στα ερασιτεχνικά είτε στο ποδόσφαιρο όταν παίζει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Τότε και μόνο τότε θα προχωρήσουμε για ένα μεγάλο σχέδιο, που θα κάνει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Μετά την απόφαση του διαιτητή παναγιώτη Αναστόπουλου να μην μεταβεί στο ΣΕΦ για να διευθύνει την αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στην Α1, Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών, η ΚΑΕ προχώρησε σε μια σκληρή ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης  έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί».

 

 

Φωτογραφία: INTIMENEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook