«Πυρά» Γιαννακόπουλου σε Βασιλειάδη - Αποχή της ΚΑΕ από αγώνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Πυρά» Γιαννακόπουλου σε Βασιλειάδη - Αποχή της ΚΑΕ από αγώνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ μετά την αποφαση του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου να μην μεταβεί στο ΣΕΦ για να διευθύνει την αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στην Α1, Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών.

Μετά την αν΄τιδραση της ΚΑΕ Παναθηναικός πως οι πράσινοι αποσύρονται από το πρωτάθλημα και από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι να τιμωρηθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, μιλώντας στην Cosmote TV, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι πλέον έχει δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο του για ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό.

«Εδώ και 15 ημέρες έχω προαναγγείλει μια συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσίαζα ένα μεγαλόπνοο πλάνο για έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό, με μια τεράστια βάση φιλάθλων και δικό του γήπεδο για όλα τα αθλήματα έτσι ώστε να είναι και πάλι πρωταγωνιστής παντού. Όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με την ανοχή των φορέων και των αρχών, με έχουν κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να προχωρήσει αυτό το πλάνο. Θα περιμένω να δω τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι και τότε θα τοποθετηθώ», ενώ σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνει το πλάνο, απάντησε: «ΚΑΕ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης» δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος..

Όσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατέβηκε κόντρα στην Κύμη, υποστήριξε: «Εδώ νομιμοποιείται η ανομία. Αυτό δεν μπορεί να περάσει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι παρατηρητής σε όλα αυτά. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει τοποθετηθεί επίσημα».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι: «Ανέφερα ότι προσπαθούμε να συντάξουμε ένα πλάνο μεγάλο, μεγαλόπνοο, για όλο τον Παναθηναϊκό. Ένας τεράστιος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του γήπεδο. Βλέποντας ότι με το ΟΑΚΑ υπάρχουν καθυστερήσεις και το Athens Alive μπορεί να πάρει παραπάνω χρόνο από αυτό που περιμέναμε, είμαστε σε συζητήσεις και με την κυβέρνηση για να εξετάσουμε κι άλλες λύσεις. Τώρα το αν αυτές θα είναι το Γουδή, η Λεωφόρος ή ο Βοτανικός, ο σύλλογος είναι πάνω από όλα, όπως πάνω από όλα είναι και το καλό του Συλλόγου. Ο Βοτανικός φαίνεται πως είναι η πιο εφικτή και γρήγορη λύση αν γίνουν και κάποιες αλλαγές που να περιλαμβάνουν και γήπεδο μπάσκετ και εφόσον γίνουν και τα υπόλοιπα που είπαμε. Να τιμωρηθούν δηλαδή, πραγματικά οι υπεύθυνοι για όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα. Τότε ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει».

Τέλος, υπογράμμισε πως: «Υπάρχουν κάποια δεδομένα και κάποια προαπαιτούμενα, θα πρέπει η κυβέρνηση να διορθώσει την ανισότητα. Δεν γίνεται να έχουν όλοι γήπεδο, ο Ολυμπιακός, να φτιάχνει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και να μην έχει ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει κι εμείς σαν Παναθηναϊκοί να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Δεν νοείται να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα, είτε στα ερασιτεχνικά είτε στο ποδόσφαιρο όταν παίζει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Τότε και μόνο τότε θα προχωρήσουμε για ένα μεγάλο σχέδιο, που θα κάνει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Μετά την απόφαση του διαιτητή παναγιώτη Αναστόπουλου να μην μεταβεί στο ΣΕΦ για να διευθύνει την αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στην Α1, Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών, η ΚΑΕ προχώρησε σε μια σκληρή ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί».

Φωτογραφία: INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ 01 Δεκ 2020 | 09:37

Κορονοϊός: Θετικός και ο πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον

Ο κορονοϊός έπληξε και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

ΑΝΑΛΥΣΗ 30 Νοε 2020 | 17:47

Formula 1: Έτσι σώθηκε ο Γκροζάν από το ανατριχιαστικό ατύχημα - Πώς βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Πώς απέφυγε το μοιραίο ο Ρομέν Γκροζάν από το ανατριχιαστικό ατύχημα που είχε στον GP του Μπαχρέιν για το πρωτάθλημα της Formula 1

ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ 30 Νοε 2020 | 09:52

Formula 1: Συγκλονίζει ο Γκροζάν μέσα από το νοσοκομείο μετά το ανατριχιαστικό ατύχημα [βίντεο]

'Ενα τρομακτικό ατύχημα είχε την Κυριακή ο Ρομέν Γκροζάν στο GP του Μπαχρέιν για το πρωτάθλημα της Formula 1.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 30 Νοε 2020 | 09:12

Θάνατος Μαραντόνα : Λύγισε η κόρη του στην αφιέρωση των παικτών της Μπόκα Τζούνιορς [βίντεο]

Η κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντάλμα βρέθηκε στο γήπεδο για να δει τη νίκη της Μπόκα Τζούνιορς και "λύγισε" όταν οι παίκτες των γηπεδούχων σκόραραν και αφιέρωσαν το γκολ στον πατέρα της.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 29 Νοε 2020 | 20:13

Σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο: Πέθανε στα 42 του ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Πάπα Μπούμπα Ντιόπ

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μακροχρόνια ασθένεια – Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK 29 Νοε 2020 | 17:48

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης - Η ανάρτησή του με τίτλο "Συγγνώμη Ελλάδα"

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης

#BAHRAINGP 29 Νοε 2020 | 17:19
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 Νοε 2020 | 13:24
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 28 Νοε 2020 | 12:41

O Θοδωρής Παπαλουκάς αποκαλύπτει: Πέρασα κατάθλιψη όταν σταμάτησα το μπάσκετ

Τι είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς για τη μάχη που έδωσε με τη κατάθλιψη όταν σταμάτησε το μπάσκετ.

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ 27 Νοε 2020 | 21:43

Εθνική μπάσκετ: Ήττα από τη Λετονία για τη "γαλανόλευκη" στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Ελλάδος έχασε με 66-77 από την ουραγό Λετονία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ 27 Νοε 2020 | 21:35

Το "αντίο" των προπονητών της PL στον "Ντιεγκίτο"

Θλίψη για την απώλεια του Αργεντινού μεγάλου άσου, ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή την Τετάρτη

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 27 Νοε 2020 | 21:02

Μαραντόνα: Η σπαρακτική ανάρτηση της κόρης του, Ντάλμα - "Μου λείπεις ήδη μπαμπά"

Σου φέρνω μαργαρίτες για να διακοσμήσεις τις ποδοσφαιρικές κάλτσες, κοίταξέ με ξανά με εκείνη την αγάπη που φαίνεται στην εικόνα, έγραψε η κόρη του Μαραντόνα.

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ 26 Νοε 2020 | 22:24

Europa League: Συντριβή της ΑΕΚ με 3-0 από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ - Κοντά στον αποκλεισμό η Ένωση

Στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες στο 49' και η Ζόρια πήρε τη νίκη με γκολ των Χρόμοφ (61'), Καμπάεφ (75'), Γιουρτσένκο (86' πέναλτι)