Σε εξέλιξη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2018 "Cyclades Regatta”

Βίραρε πανιά ο 24ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας που θα περάσει από Τζιά, Μήλο, Κίμωλο και Κύθνο

SHARE THIS
0
SHARES

Ξεκίνησε ο 24ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Cyclades Regatta που φέτος είχε εκκίνηση από την Τζια και θα περάσει από τη Μήλο και την Κίμωλο με τερματισμό στις 7 Ιουνίου στην Κύθνο.

 

Ο Αγώνας εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο) και γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού , του Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στον αγώνα συμμετέχουν ελληνικά και αλλοδαπά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης όλων των αναγνωρισμένων  κατηγοριών με τα πληρώματα τους. Ο αγώνας συγκεντρώνει σκάφη και πληρώματα από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όλων των αναγνωρισμένων κατηγοριών (ORCI, ORC CLUB, NONSPINNAKER κτλ).

 

Εκτός του αγωνιστικού μέρους, οι τοπικές αρχές, οι σύλλογοι, οι ναυτικοί όμιλοι και οι κάτοικοι των νησιών αυτών, παραδοσιακά φιλοξενούν και αγκαλιάζουν ζεστά τους συμμετέχοντες και θα διοργανώσουν εκδηλώσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες και τους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν  τις τοπικές παραδόσεις, νοστιμιές αλλά και  τις ομορφιές και τα μνημεία του τόπου τους.

Στους σταθμούς του αγώνα, τα πληρώματα θα ξεκουραστούν αλλά θα συμμετέχουν και σε πάρτι και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.

Οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς ιστιοπλοϊκών σκαφών και συνδυάζουν φυσική ομορφιά, πατροπαράδοτη φιλοξενία, κατάλληλη υποδομή για σκάφη αναψυχής αλλά και την χαρακτηριστική ναυτική παράδοση, δηλαδή όλα αυτά που γοητεύουν Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook