Follow us

Σελέν Ερντέμ: Η Τουρκάλα προπονήτρια που κατακτά τα ελληνικά παρκέ με τα ψηλοτάκουνά της– Κοκέτα, φωνακλού, φεμινίστρια

"Με απείλησαν από την κερκίδα, προσπάθησαν να ασκήσουν ψυχολογική βία, όλα αυτά επειδή είμαι γυναίκα"- Η πρωτοποριακή προπόνηση με... άντρες της head coach του ΠΑΣ Γιάννινα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΘΕΟΦΙΛΟς ΤΥΡΙΝΤΖΗς

"Κατηγορήθηκε" στη γείτονα για… σόου. Ότι αρέσκεται να τραβάει τα βλέμματα πάνω της και να προκαλεί σχόλια. Η αλήθεια είναι πως θέλοντας και μη, μαγνητίζει τα βλέμματα: Κομψότατη, με χρυσά κοσμήματα και αγκράφα στη ζώνη του κοστουμιού της. Διακριτικά τατουάζ στα χέρια και τη δεξιά πλευρά του λαιμού της, σακάκι το οποίο ενίοτε πετάει από τα νεύρα της ή βγάζει γιατί έχουν ανέβει οι παλμοί και… ψηλοτάκουνες γόβες. Αυτές είναι το σήμα κατατεθέν της. Μόνο μην χαρακτηριστεί αποκλειστικά από αυτές. Θα ήταν κρίμα και άδικο. Να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις όμως. Η κυρία Σελέν Ερντέμ, Τουρκάλα προπονήτρια του μπάσκετ και πολλά, μα πολλά περισσότερα από αυτή την ταμπέλα. Πολλά παραπάνω και από την (εύστοχη ίσως) σύγκριση με τον Φατίχ Τερίμ.

Σελέν Ερντέμ: Η Τουρκάλα προπονήτρια που κατακτά τα ελληνικά παρκέ με τα ψηλοτάκουνά της– Κοκέτα, φωνακλού, φεμινίστρια

Τον θρύλο στην προπονητική της Τουρκίας, γνωστό και από το πέρασμά του προ ολίγων μηνών στον Παναθηναϊκό. Μία απλή αναζήτηση στο google και δίπλα στο όνομά της θα βρει κανείς το όνομα του Τερίμ ή ακόμα τον χαρακτηρισμό "ο θηλυκός Τερίμ" γιατί κάνει τις ίδιες κινήσεις, αλλά όσο και να ευχαριστεί και την ίδια αυτή η ταύτιση, δεν παύει παράλληλα και να την αδικεί.

"Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να προλάβω τους άνδρες προπονητές και να υπάρχω (και εγώ) εκεί… Και αυτό έκανα. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχω δει ότι εμείς οι γυναίκες πετυχαίνουμε πολύ σοβαρές επιτυχίες, κερδίζουμε πολύ σημαντικά μετάλλια, εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε πολύ σημαντικά μέρη και την εκπροσωπούμε με επιτυχία, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορούμε ποτέ να… προλάβουμε μια ανδρική ομάδα. Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα γιατί, αλλά ας γίνει γνωστό ότι εμείς, οι γυναίκες, θα συνεχίσουμε να φέρνουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε αυτή τη χώρα. Εγώ και γυναίκες σαν εμένα δεν θα σταματήσουμε ποτέ να φέρνουμε αυτές τις επιτυχίες στη χώρα μας και να υπάρχουμε ως γυναίκες". Λόγια δικά της, που χαρακτηρίζουν αφενός την φιλοσοφία-ιδιοσυγκρασία της αφετέρου την εικόνα-διάκριση στη χώρα της και εν γένει στο γυναικείο μπάσκετ.

Η πρώτη γυναίκα head coach στην Τουρκία

Τι κατάφερε η 40χρονη Σελέν Ερντέμ; Να γίνει η πρώτη γυναίκα προπονητής στην Τουρκία. Προσέξτε τη χώρα, έχει σημασία. Στην Τουρκία. Δούλεψε αρχικά ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Τουρκίας, παίρνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δυο πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από το 2014 έως το 2019. Στη συνέχεια ανέλαβε ως head coach την Αττάλλεια, συσπειρώνοντας τον κόσμο της περιοχής γύρω από την ομάδα και παλεύοντας στο πρωτάθλημα με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ που σπαταλούν απίστευτα ποσά. Είναι ενδεικτικό ότι οι τουρκικές ομάδες με πρώτο και ξεκάθαρο φαβορί τη Φενέρμπαχτσε διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την EuroLeague. Τις τελευταίες 15 ημέρες η Σελέν Ερντέμ βρίσκεται στα μέρη της καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πας Γιάννινα και ήδη έχει αφήσει την σφραγίδα της στα ελληνικά παρκέ.

Με ύφος αρχοντικό, στυλ κομψότατο, φυσικά τις χαρακτηριστικές της ψηλοτάκουνες γόβες, το κοστούμι της και τα χαρτάκια με τις σημειώσεις της στα χέρια μαζί με τον μαρκαδόρο για τα συστήματα, αλλά και τα χρυσά κοσμήματα να την κοσμούν, η Σελέν Ερντέμ φωνάζει ότι είναι μία γυναίκα σε ένα άθλημα αντρών που θα μείνει. Μόνο περαστική δεν είναι. Άλλωστε, ασκεί την προπονητική ήδη 22 χρόνια. Μόλις στα 18 της χρόνια, το 2002, σταμάτησε το μπάσκετ, εξαιτίας αλλεπάλληλων τραυματισμών: "Αφού κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να αφήσω το μπάσκετ, ξεκίνησα την προπονητική και συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου".

Σελέν Ερντέμ

Σελέν Ερντέμ

Πειθαρχία και… γόβες

Μακριά από τις φόρμες, τα φλατ αθλητικά παπούτσια και τα στερεότυπα που υπάρχουν, η 40χρονη, δεν σημαίνει ότι επειδή είναι γυναίκα, δεν θα φωνάξει. Στις παίκτριές της, στους διαιτητές διαφωνώντας με τις αποφάσεις τους, μέσα στην ένταση του αγώνα. Μία εικόνα αντιστρόφως ανάλογη βέβαια, με την καθημερινότητά της: "Πρέπει να είμαι έτσι στον επιχειρηματικό κόσμο. Θέλω πολύ να κερδίζω, κι αυτό με κάνει επιθετική. Είμαι προπονήτρια 22 χρόνια, από τότε είμαι έτσι. Πρέπει να εμπνέω τις παίκτριές μου. Είμαι ένας πολύ γλυκός, φυσιολογικός άνθρωπος στην ιδιωτική μου ζωή. Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία όμως, η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό πράγμα".

Γι αυτό, όταν οι σφυγμοί χτυπάνε κόκκινο, δεν θα διστάσει να γονατίσει στο παρκέ, για να δώσει οδηγίες στις παίκτριές της, να μπει πιο μέσα και να συγκρουστεί (κυριολεκτικά) με τον διαιτητή ακόμα και να τρέξει πάνω στις γόβες της. Ένας Τούρκος φίλαθλος είχε γράψει σε ένα φόρουμ χαρακτηριστικά: "Ο Θεός να δίνει δύναμη στους αστραγάλους της όταν τρέχει πάνω σε αυτές τις γόβες".

Σελέν Ερντέμ

Η ίδια τις θεωρεί "απαραίτητες": "Όταν ήμουν μικρή φορούσα συνέχεια φόρμες, σορτσάκια και t-shirts στις προπονήσεις. Πάντα ήθελα να ντύνομαι σοβαρά. Η μαμά μου ήταν δασκάλα και φορούσε διαφορετικό κουστούμι κάθε μέρα. Μετά ξεκίνησα την προπονητική και είπα 'θα φοράω τακούνια όταν είμαι στο γήπεδο'. Φοράω τακούνια από την πρώτη φορά που ξεκίνησα να προπονώ. Δεν έβαλα ποτέ φλατ. Απλά αλλάζει το χρώμα, ανάλογα με την ομάδα μου".

Οι απειλές από την εξέδρα και η ψυχολογική βία "επειδή είμαι γυναίκα"

Η εικόνα της αυτή έχει κατακριθεί κιόλας, καθώς στην Τουρκία κάποιοι υποστήριζαν πως θέλει τεχνηέντως να τραβάει την προσοχή και να δίνει το δικό της σόου. Ύστερα από 22 χρόνια στα γήπεδα, φαίνεται πως έχει συνηθίσει. Δεν είναι δα και τα χειρότερα που μπορεί να υπομείνει δύο-τρία σχόλια για τα ψηλοτάκουνά της. Μιλάμε για γήπεδα, για μάζα, για ultras, για νεύρα. Μέσα στον κόσμο των αντρών που μάχεται καθημερινά, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα "πώς μπορεί μια γυναίκα να κάνει αυτή τη δουλειά; Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς μια γυναίκα; Πώς μπορεί μια γυναίκα να χειριστεί τα πάντα; Πόση πειθαρχία μπορεί να προσφέρει; Θα μπορέσει να τα βάλει με τόσους ανθρώπους; Πώς θα την αντιμετωπίσουν οι θεατές στην κερκίδα, οι παίκτες στην ομάδα, η διοίκηση και το επιτελείο;", καλείται να ανταπεξέλθει και των δύσκολων συνθηκών των γηπέδων: "Είχα πολλά προβλήματα… Στην πραγματικότητα, με απείλησαν από την κερκίδα, προσπάθησαν να με "νικήσουν" μετά τον αγώνα και προσπάθησαν να ασκήσουν ψυχολογική βία, όλα αυτά επειδή είμαι γυναίκα", έχει εξομολογηθεί.

Σελέν Ερντέμ

Όταν λοιπόν, η Σελέν Ερντέμ προσπαθούσε να καλύψει το στερεοτυπικό handicap με τους άντρες, "δουλεύοντας πέντε φορές παραπάνω, αν αυτοί δουλεύουν μία φορά. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να προλάβω τους άνδρες προπονητές και να υπάρχω εκεί και αυτό έκανα", αν στην καθημερινή της πάλη είναι η προσπάθεια να "εμπιστεύονται τις γυναίκες χωρίς προκαταλήψεις", έχει να αντιμετωπίσει και την ψυχολογική βία του όχλου των εξεδρών. "Δεν τα παράτησα ποτέ, δεν έπεσα κάτω, δεν διαλύθηκα και είπα ότι δεν τελείωσε ακόμα... Αυτά τα χώνευα και συνέχισα από εκεί που σταμάτησα γιατί είμαι γυναίκα και δεν έπρεπε να πω ότι σταμάτησα να παλεύω. Για ανθρώπους που στάθηκαν εκεί που ήμουν και με είχαν ως παράδειγμα... Κάθε χρόνο, κάθε μέρα… Κάθε μέρα με έμαθε να είμαι δυνατή και μένω γερή. Δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι παράδειγμα για όλους και να προσελκύω περισσότερο κόσμο στο πλευρό μου".

Η πρωτοποριακή προπόνηση μαζί με άντρες

Η head coach του ΠΑΣ Γιάννινα, στις προπονήσεις της συχνά βάζει στις ασκήσεις και άντρες ή δίνει και παιχνίδια εναντίον αντρικών ομάδων. Είναι μια πρακτική που στο WNBA, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου όσον αφορά τις γυναίκες και με ρεκόρ συνεχώς προσέλευσης στα γήπεδα, χρησιμοποιείται κατά κόρον. Να σπρώξουν στο ποστ τον άντρα, να τον περάσουν στην ντρίμπλα, να σουτάρουν πάνω από αυτόν.

"Αν μιλάμε για ισότητα στον αθλητισμό, δεν νομίζω ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι σωματικά ίσοι. Ξέρω όμως ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι τόσο δυνατές σωματικά όσο οι άνδρες, εάν τους παρέχονται οι απαραίτητες ευκαιρίες. Σήμερα, εξακολουθώ να προσπαθώ να δώσω ισότητα δύναμης στις αθλήτριές μου, συμπεριλαμβάνοντας στην προπόνησή μου άνδρες παίκτες στις ομάδες μου. Αποδεικνύω στις αθλήτριές μου ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν το θέλουμε. Παίζουμε αγώνες με ανδρικές ομάδες και δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος. Οι γυναίκες μας είναι στην πραγματικότητα ψυχικά ίσες ή και καλύτερες από τους άνδρες. Η δύναμη εδώ επηρεάζει τη ζωή μας. Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας".

Η Σελέν Ερντέμ λοιπόν δεν είναι ο "θηλυκός Φατίχ Τερίμ", δεν είναι η 40χρονη με τις ψηλοτάκουνες γόβες, αλλά πέραν από το να είναι καλή στη δουλειά της, θέλει να αποτελέσει και ένα role model για τις γυναίκες.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 19:57

ΗΠΑ: Επιστολή 20 Αμερικανών βουλευτών σε Ρούμπιο - Χέσγκεθ - "Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία"

Στην επιστολή οι βουλευτές τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση "θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους".

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΤΡΑΜΠ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Ένταση μεταξύ Ερντογάν και Ρούμπιο λόγω... Fox News: "Χαθήκατε στη μετάφραση", λέει η Άγκυρα

Η συνέντευξη Ερντογάν στο Fox News που άναψε φωτιές, η σκληρή απάντηση Ρούμπιο και η... παρεξήγηση με τη μετάφραση

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε το ραντεβού του Ερντογάν και με τη Μελόνι

Η συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν αναβλήθηκε, με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη να κάνουν λόγο για περιορισμούς στα προγράμματα των δύο ηγετών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 10:48

Bloomberg: Ο Ερντογάν πάει στον Τραμπ με λίστα για ψώνια... 50 δισ. δολαρίων - Ζητά μαχητικά, αεροπλάνα και LNG

Ο Ερντογάν βλέπει τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να επαναφέρει τις σχέσεις που έχουν κλονιστεί από τις αγορές ρωσικών όπλων, τις διπλωματικές διαμάχες και τους δασμούς.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ 25 Σεπ 2025 | 10:47

Πένθος για τον αθλητισμό: Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Καπνίδης - Ηταν ο προπονητής του Μελισσανίδη και του Ταμπάκου

Ο Θανάσης Καπνίδης υπήρξε ο άνθρωπος-ορόσημο πίσω από τις ιστορικές επιτυχίες του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Δημοσθένη Ταμπάκου.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 23:28

Απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν: "Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά"

"Από αυτό εδώ το βήμα χθες, ο κ. Ερντογάν διακήρυσσε προς όλο τον κόσμο την ειρήνη και την υπευθυνότητα. Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά", ανέφερε

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 24 Σεπ 2025 | 22:03

Θύμωσε ο Τραμπ με τις δηλώσεις Ερντογάν για Ουκρανία και Γάζα- Εβαλε τον Ρούμπιο να του απαντήσει σε αυστηρό ύφος

Ο Ερντογάν υποστήριξε από τη Νέα Υόρκη ότι ο Τραμπ -τον οποίο συναντά αύριο στον Λευκό Οίκο- είχε δεσμευτεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν το κατάφερε

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Τουρκία: Στη φυλακή YouTuber και ράπερ για προσβλητικό αστείο προς το Ισλάμ

Οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι οι δύο άνδρες αστειεύτηκαν για ένα ρητό του προφήτη Μωάμεθ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μπορεί να συνιστά υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

ΣΤΟ TRT 24 Σεπ 2025 | 06:44

Μπαχτσελί: Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία

Είπε ότι "η πρόταση της Τουρκίας για κοινή αμυντική δύναμη κατά του Ισραήλ πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά και να υποστηριχθεί από όλους, κυρίως από τις ισλαμικές χώρες".

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ 23 Σεπ 2025 | 19:59

Πρόκληση Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους - Το αποκάλεσε "Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"

"Στο νησί της Κύπρου υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί. Οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού και δεν θα δεχθούν να γίνουν μειονότητα", είπε ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG 23 Σεπ 2025 | 08:42

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει εκατοντάδες επιβατικά αεροπλάνα Boeing και μαχητικά της Lockheed Martin

Ο Ερντογάν επιδιώκει να αντισταθμίσει τις πληρωμές για τα αμερικανικά αεροσκάφη με συμφωνίες για τουρκικά προϊόντα αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FOX NEWS 23 Σεπ 2025 | 06:40

Ερντογάν: Θα διαπραγματευτούμε την απόκτηση των F-35 με τον Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαπραγματευθεί την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35 κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 21 Σεπ 2025 | 19:53

Τουρκία: Χαιρετίζει την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία

"Οι χώρες που αντιτίθενται στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του αθώου παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 21 Σεπ 2025 | 09:20

Πύρινη κόλαση στην Αττάλεια - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία σε τουριστικό θέρετρο [βίντεο]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττάλεια, στη νότια μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, προκαλώντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

20 Σεπ 2025 | 18:47

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για επιπλέον F-16 και 250 επιβατικά αεροσκάφη βρίσκονται Lockheed Martin και Boeing

Boeing και Lockheed Martin αναμένεται να λάβουν νέα παραγγελία 250 αεροσκαφών από την Τουρκία για την Turkish Airlines

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19 Σεπ 2025 | 21:22

"Κλείδωσε" η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στον Λευκό Οίκο: "Θα συζητήσουμε και για τα F-35"

"Εργαζόμαστε σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Πρόεδρο", έγραψε ο Τραμπ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις, είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι εκκρεμεί μόνο μία ενέργεια: Η νομοθέτηση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ 19 Σεπ 2025 | 12:07

Ο Αλπερέν Σενγκούν έσπασε πιάτα σε ελληνική ταβέρνα στην Τουρκία- Ισως είναι μια έμπρακτη συγνώμη [βίντεο]

Ο γιος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας έσπασε ένα πιάτο στο κεφάλι του Τούρκου NBAer, μέσα σε κλίμα γλεντιού και κεφιού.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 18 Σεπ 2025 | 21:10

Ελληνοτουρκικά: Ο πτέραρχος Ιατρίδης εξηγεί - "Εάν το Πίρι Ρέις μπει στα έξι ναυτικά μίλια, τότε αλλάζει το πράγμα" [βίντεο]

"Δεν έχουμε ήρεμα νερά, έχουμε τρεχούμενα νερά, χωρίς όμως μεγάλους κυματισμούς. Η Τουρκία συνέχεια προκαλεί. Είδατε τι έκανε στην Κάσο, τι έκανε με τα Θαλάσσια Πάρκα" ανέφερε ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 18 Σεπ 2025 | 19:13

Middle East Eye: Μυστική συνάντηση του γιου του Τραμπ με τον Ερντογάν στην Τουρκία

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Middle East Eye, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και συνοδευτική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΑΛΛΟ ΚΛΙΜΑ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας και Αιγύπτου μετά από 13 χρόνια- Στην ανατολική Μεσόγειο

Είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις από τις δυο χώρες μετέχουν σε κοινή άσκηση, μετά την τελευταία άσκηση που είχε γίνει το 2012

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Νέες απειλές της Τουρκίας στην Κύπρο: Μην εξοπλίζεστε από το Ισραήλ, ίσως υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες

Οι ενέργειες αυτές "θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί" αναφέρουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 18 Σεπ 2025 | 15:10

"Θάλασσα Φιλίας": Η πρώτη κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας - Αιγύπτου έπειτα από 13 χρόνια

Η πρώτη κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας - Αιγύπτου μετά 13 χρόνια είναι γεγονός.

ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 18 Σεπ 2025 | 13:19

Τουρκία: Οι S-400 βρίσκονται στα αποθέματά μας, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή

"Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 βρίσκονται στα αποθέματά μας. Δεν υφίσταται κάποια αλλαγή στη στάση μας όσον αφορά τα S-400".

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ 18 Σεπ 2025 | 10:29

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες αντέδρασαν στο Πίρι Ρέις με στρατιωτική άσκηση στις 5 τα ξημερώματα

"Η Navtex που εκδόθηκε για το Piri Reis εξόργισε την Ελλάδα. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε ένα απειλητικό βήμα" αναφέρει το HABER GLOBAL.

ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ 17 Σεπ 2025 | 13:50
EUROBASKET 2025 17 Σεπ 2025 | 09:52

Αντετοκούνμπο και Σενγκούν βάζουν τέλος στην ελληνοτουρκική κόντρα: Η αγκαλιά και οι "συγγνώμες" μέσω social media

Τέλος στην ένταση που είχε δημιουργηθεί μετά τον ημιτελικό Ελλάδας – Τουρκίας στο EuroBasket 2025, αποφάσισαν να βάλουν Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αλπερέν Σενγκούν.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 16 Σεπ 2025 | 18:16

Ο Ερντογάν περιμένει εξελίξεις με το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ο γιος του Χαφτάρ επικοινωνεί με τις μυστικές μας υπηρεσίες

"Φυσικά, θα υπάρξουν και εκείνοι που θα επιδιώξουν να αποτρέψουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη", ανέφερε ο Ερντογάν

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 17:08

Aθωώθηκε ο προπονητής πολεμικών τεχνών μετά από 3,5 χρόνια στη φυλακή για ασέλγεια: "Είμαι ο Γιάννης Γεροντής και είμαι αθώος"

Ο 49χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών, ο οποίος κατηγορούνταν για υπόθεση ασέλγειας στον Άγιο Νικόλαο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, με οριακή πλειοψηφία 4-3.

ΕΥΠ 16 Σεπ 2025 | 07:11

Αποκαλύψεις για τον Τούρκο με τα 12.500 κινητά που συνελήφθη στη Χίο - Οι σχέσεις με την τουρκική μαφία και κυκλώματα μεταναστών

Τα συνολικά 12.500 κινητά τηλέφωνα, δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά αγοράς, ούτε άδεια από τις τελωνειακές αρχές για την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ 15 Σεπ 2025 | 18:56

Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: "Σκοπεύει να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος" - Ζήτησε κυρώσεις στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει "γενοκτονία" και έκανε λόγο για μία "άπληστη και αιμοδιψή νοοτροπία μεταξύ των Ισραηλινών αξιωματούχων"

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Σεπ 2025 | 16:46

Η... ψύχραιμη δήλωση Βελόπουλου για το "Πίρις Ρέις": "Βυθίστε το όταν περάσει τα 12 ναυτικά μίλια"

"Να πάει στον πάτο του Αιγαίου πελάγους, για να πάρουν το μάθημά τους οι Τούρκοι" αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος για το τουρκικό ωκεανογραφικό που βγαίνει για έρευνες στο Αιγαίο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ 15 Σεπ 2025 | 12:46

Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Ρουί Βιτόρια μετά την ήττα από την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ρουί Βιτόρια.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΑΘΗΝΑ 15 Σεπ 2025 | 10:17

Η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό "Πίρι Ρέις" - Με αντί-Navtex απάντησε η Αθήνα

Η Αθήνα απάντησε άμεσα με αντι-Navtex, καταγγέλλοντας παραβίαση αρμοδιοτήτων και αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

15 Σεπ 2025 | 01:07

Φανερά απογοητευμένος ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη τύπου-Όλα όσα είπε μετά τον τελικό

Στον τελικό του EuroBasket 2025 η Τουρκία λύγισε απέναντι στη Γερμανία. Ο Αλπερέν Σενγκούν αστόχησε σε κρίσιμες φάσεις και ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μίλησε με απογοήτευση.

14 Σεπ 2025 | 23:49

Γιάννης και Σενγκούν δεν έδωσαν τα χέρια στην ανακοίνωση της καλύτερης πεντάδας-Η φωτογραφία με το απόλυτο κοντράστ

Καμία χειραψία μεταξύ Αντετοκούνμπο και Σενγκούν στην απονομή. Όλα όσα συνέβησαν και η αιχμηρή απάντηση του Γιάννη στη συνέντευξη Τύπου.

Σ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΤΣ 14 Σεπ 2025 | 22:55

Τουρκία - Γερμανία 83-88: Πανάξια χρυσή στον τελικό "θρίλερ" στη Ρίγα

Χρυσή η Γερμανία νίκησε την Τουρκία στον τελικό του Eurobasket 2025.

EUROBASKET 13 Σεπ 2025 | 15:45

"Κανένα έλεος": Προκλητική ανάρτηση της τουρκικής ομοσπονδίας με Οσμάν και Γιάννη - Την κατέβασαν μετά από διαμαρτυρία μας

Στην εικόνα οι Τούρκοι έγραψαν "No Mercy" (Κανένα έλεος), ενώ η λεζάντα γράφει: "Η στιγμή που ο αρχηγός άνοιξε τα φτερά του".

ΤΟΥΡΚΙΑ 13 Σεπ 2025 | 10:50

Οι "εμπρηστικές" αναρτήσεις του Σενγκούν με τον Κεμάλ και ο στίχος "Δεν θα ήταν ωραίος καιρός για θάλασσα;"

Μετά το τέλος του αγώνα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Τούρκων, ο Αλπερέν Σενγκούν προχώρησε σε αναρτήσεις στο Instagram, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 13 Σεπ 2025 | 09:57

Τουρκικά ΜΜΕ για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα: "Θάψαμε τους Έλληνες στο παρκέ" - Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μέσω ανάρτησης στο X: "Ας είναι ο Αλλάχ ο βοηθός σας, ας είναι το τέλος η κατάκτηση του τουρνουά".

12 Σεπ 2025 | 23:21

"Κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη-Θα είμαστε έτοιμοι με τη Φινλανδία": Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη μετά τον ημιτελικό

Μετά την ήττα από την Τουρκία στον ημιτελικό του EuroBasket 2025, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως η Εθνική δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη, αλλά παραμένει έτοιμη να διεκδικήσει το μετάλλιο.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 12 Σεπ 2025 | 20:52

Eurobasket 2025: Βαριά ήττα με 94-68 για την Εθνική Ελλάδας από την Τουρκία - "Έσβησε" το όνειρο του τελικού

Η Τουρκία έκανε ιδανικό ξεκίνημα και εγκλώβισε την ελληνική ομάδα, ωθώντας την σε πληθώρα λαθών

12 Σεπ 2025 | 10:51

Η Ελλάδα φουλ για μετάλλιο: Τι πρέπει να προσέξουμε απέναντι στην Τουρκία

Η Εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό του EuroBasket 2025: Οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Τουρκίας και το σχέδιό μας για μια ιστορική πρόκριση.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 12 Σεπ 2025 | 08:54

Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε ένταξη στο SAFE χώρας, που απειλεί με πόλεμο κράτος- μέλος της ΕΕ

Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συμπεριληφθεί σε αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρα η οποία επισήμως απειλεί με πόλεμο κράτος μέλος της Ένωσης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 22:31

Τηλεφωνική επικοινωνία Πλεύρη με τον Τούρκο ομόλογό του - Τι είπαν για τις ροές

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων λαθροδιακινητών

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 18:47

Eurobasket 2025: Ελλάδα ή Τουρκία; Αυτό είναι το φαβορί για τις στοιχηματικές να περάσει στον μεγάλο τελικό

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, 20 χρόνια μετά το έπος του 2005

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ 11 Σεπ 2025 | 18:20

Euractiv: Η Τουρκία κατέθεσε επίσημο αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ - Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας και των εταιρειών της στο σχέδιο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 11 Σεπ 2025 | 17:57

Τουρκία: Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στην επιφάνεια κρανία ελεφάντων ηλικίας 7,7 εκατομμυρίων ετών

Οι ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν επίσης στο φως ποικιλία απολιθωμάτων συμπεριλαμβανομένων προϊστορικών καμηλοπαρδάλεων, ελεφάντων, μαμούθ, ρινόκερων

ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 13:33

Η "απάντηση" της Τουρκίας στις έρευνες της Chevron, που ακυρώνουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η φωτό του υπουργού

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ γνωστοποίησε ότι είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της Chevron.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ 11 Σεπ 2025 | 13:11

Το αόρατο χέρι του Ερντογάν: Εισαγγελέας ζητά την κατάσχεση της Can Holding που ελέγχει το δίκυτο HaberTurk

Στον όμιλο Can Holding ανήκουν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί Haberturk, Show TV και Bloomberg HT

EUROBASKET 2025 10 Σεπ 2025 | 20:00

Αταμάν: "Έξυπνος ο Σπανούλης, είπε για τις βολές του Γιάννη, αλλά οι διαιτητές δεν σφυρίζουν τα επιθετικά φάουλ που κάνει"

"Ο Σπανούλης κάνει εξαιρετική δουλειά - Έχει βρει χημεία με έμπειρους παίκτες - Έχει έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες στο μπάσκετ, τον Γιάννη, τον χρησιμοποιεί πολύ καλά" είπε ο προπονητής της Τουρκίας

10 Σεπ 2025 | 15:52

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την κατάσταση του Τσέντι Όσμαν-Τι αποκάλυψε ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός

Ο Τσέντι Όσμαν τραυματίστηκε στον προημιτελικό με την Πολωνία και δυσκολεύεται να περπατήσει. Ο Εργκίν Αταμάν μιλά για σοβαρό ζήτημα, με τον παίκτη όμως να θέλει να παίξει κόντρα στην Ελλάδα.

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 10 Σεπ 2025 | 15:38

Eurobasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού με την Τουρκία την Παρασκευή 12/9

Η FIBA αποφάσισε να δώσει το βραδινό slot στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 10 Σεπ 2025 | 08:44

Η Αίγυπτος αμφισβητεί επί του πεδίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Έρευνες σε περιοχές που διεκδικεί η κυβέρνηση της Τρίπολης

Οι έρευνες του πλοίου σεισμικών ερευνών "Ramform Hyperion" διεξάγονται από τις 21 Αυγούστου σε μια θαλάσσια περιοχή την οποία η Τρίπολη διεκδικεί με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 09 Σεπ 2025 | 19:41

Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στην Ντόχα: "Το Ισραήλ έχει υιοθετήσει την τρομοκρατία ως κρατική πολιτική"

"Το Ισραήλ δεν στοχεύει στην επίτευξη ειρήνης, αλλά μάλλον στη συνέχιση του πολέμου", τόνισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

09 Σεπ 2025 | 18:49

Eurobasket 2025: Η Τουρκία του Αταμάν στους "4" μετά από 24 χρόνια - 91-77 την Πολωνία

Η Τουρκία του Έργκιν Αταμάν επικράτησε της Πολωνίας με 91-77 και περιμένει .. την Ελλάδα - Triple-double o Άλπερεν Σενγκούν

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΒΓΑΣ 09 Σεπ 2025 | 16:50

Σοκαριστικό βίντεο: Άγριο ξύλο μεταξύ Βρετανών τουριστών και Τούρκων καταστηματαρχών στην Αλάνια

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, φαίνονται τουρίστες και μαγαζάτορες να ανταλλάζουν μπουνιές μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.

ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ 09 Σεπ 2025 | 14:57

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέλυσε τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και πήρε τον Άγγελο Ποστέκογλου

Ο ισχυρός άντρας της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης διάλεξε τον Ελληνοαυστραλό Άγγελο Ποστέκογλου για τη θέση του προπονητή στους "κόκκινους"

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 08 Σεπ 2025 | 18:32

Ανάλυση: Πώς ο Ερντογάν επιβάλλει ύπουλα και μέσα από τα δικαστήρια, ένα μονοκομματικό καθεστώς στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία ακυρώνει το συνέδριο του CHP στην Κωνσταντινούπολη και παύει από τα καθήκοντά του τον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος

06 Σεπ 2025 | 17:50

Νέο ξέσπασμα Αταμάν κατά της FIBA-Τι είπε μετά το τέλος του αγώνα Τουρκία-Σουηδία

Η Τουρκία νίκησε δύσκολα τη Σουηδία με 85-79 στο EuroBasket 2025, με τον Αταμάν να ξεσπά για την ώρα διεξαγωγής και να τα βάζει ξανά με τη FIBA.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 06 Σεπ 2025 | 16:22

Τουρκία: Στο εδώλιο και πάλι ο Ιμάμογλου - Θα είναι το τέλος της πολιτικής του καριερας;

Αυτή την εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καλείται να λογοδοτήσει ξανά σε τουρκικό δικαστήριο.

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

DOLCE VENTO 03 Σεπ 2025 | 18:57

Τουρκία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε 15 λεπτά μετά την καθέλκυσή του – Οι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα [βίντεο]

Το πανάκριβο γιοτ φέρεται να βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του.

ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ 02 Σεπ 2025 | 22:02

Δικαστήριο στην Τουρκία καθαίρεσε τον επικεφαλής και τη διοίκηση του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Με την απόφαση καθαιρείται από την ηγεσία της οργάνωσης ο Οζγκιούρ Τσελίκ, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ

ΑΠΟ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 15:52

Ερντογάν: Βρήκα θετική ανταπόκριση για μία αναβαθμισμένη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 02 Σεπ 2025 | 14:39

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών - Πρώτη παραβίαση μετά από 30 μήνες

Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.

ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ 01 Σεπ 2025 | 14:44

Ο Πούτιν... αποθεώνει τον Ερντογάν: Στρατηγική η σχέση μας, περιζήτητος ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία.

ΥΠΑΜ 29 Αυγ 2025 | 13:02

Δένδιας: Απαράδεκτες και απρεπείς οι δηλώσεις Φιντάν, παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες

"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.

29 Αυγ 2025 | 09:59

Απάντηση Γεραπετρίτη στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν"

"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 29 Αυγ 2025 | 08:47

ΗΠΑ: Τροπολογία στο Κογκρέσο για τον περιορισμό εξαγωγής αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός Josh Gottheimer στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΠΑΒΛΟΦ 29 Αυγ 2025 | 08:14

Προκλητικές αναφορές Φιντάν για την Ελλάδα: "Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κρίσεις που ίσως έχουν κόστος για τη χώρα τους"

Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.

ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 28 Αυγ 2025 | 18:27

Τουρκία: Νέα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του προέδρου του CHP Οζγκιούρ Οζέλ - Οι δηλώσεις που "ενόχλησαν"

Η εισαγγελική έρευνα κατά του Οζγκιούρ Οζέλ αφορά δηλώσεις που έχει κάνει σε συγκεντρώσεις του κόμματος του.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 28 Αυγ 2025 | 13:03

Όλο και πιο κοντά Τουρκία και Αίγυπτος - Συμφωνία για την από κοινού παραγωγή drones

Εμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ 27 Αυγ 2025 | 16:58

Τουρκία: Επίθεση σε Νετανιάχου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων - "Δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα"

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι Μπένιαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 27 Αυγ 2025 | 09:58

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει στα ελληνικά το "Όλα σε θυμίζουν" και "ρίχνει" το TikTok [βίντεο]

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεβάλ Σαμ ερμηνεύει το ελληνικό τραγούδι "Όλα σε Θυμίζουν" με συναίσθημα, σε άπταιστα ελληνικά.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ 26 Αυγ 2025 | 15:34

Deutsche Welle: Στη Λιβύη ο Καλίν για επαφές με τον Χαφτάρ - Πιέσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραχίμ Καλίν, συναντήθηκε και με τον γιο και αναπληρωτή διοικητή των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Σαντάμ Χαλίφα Χαφτάρ.

ΣΤΗ ΒΕΡΝΗ 25 Σεπ 2025 | 23:58

Europa League: Παναθηναϊκός από τα παλιά… σάρωσε με 4-1 τη Γιουνγκ Μπόις

Το "τριφύλλι" κυριάρχησε απέναντι στους Ελβετούς, προηγήθηκε με τρία γκολ πριν το 20λεπτο, άντεξε στη σχετική πίεση των Ελβετών και στο δεύτερο ημίχρονο "καθάρισε" το ματς με άλλο ένα πολύ ωραίο γκολ του Ζαρουρί

ΤΡΙΑ ΖΩΑΚΙΑ 25 Σεπ 2025 | 20:56

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι τρεις μασκότ - Αντιπροσωπεύουν ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό [βίντεο]

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν προκριθεί 19 από τις 48 ομάδες

ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ 25 Σεπ 2025 | 16:02

Ευχάριστα νέα για τον Ακίλε Πολονάρα: Επιτυχημένη η μεταμόσχευση μυελού των οστών - Εικόνα μέσα από το νοσοκομείο

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών στην οποία υποβλήθηκε ο Ακίλε Πολονάρα ήταν επιτυχημένη

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ 25 Σεπ 2025 | 10:47

Πένθος για τον αθλητισμό: Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Καπνίδης - Ηταν ο προπονητής του Μελισσανίδη και του Ταμπάκου

Ο Θανάσης Καπνίδης υπήρξε ο άνθρωπος-ορόσημο πίσω από τις ιστορικές επιτυχίες του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Δημοσθένη Ταμπάκου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 Σεπ 2025 | 22:27

Europa League: Έμειναν στη λευκή ισοπαλία ΠΑΟΚ και Μακάμπι στην Τούμπα

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε και δοκάρι σε... στραβοκλωτσιά του Μοχάμεντ Καμαρά, ενώ στο φινάλε απώλεσε δύο απίθανες ευκαιρίες για να φτάσει στο "τρίποντο"

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 17:48

Καλά νέα: Ο Πολονάρα βρήκε συμβατό δότη μυελού των οστών και προχωρά σε μεταμόσχευση [βίντεο]

Την Πέμπτη, στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου Σαντ' Όρσολα της Μπολόνια, ο 33χρονος μπασκετμπολίστας θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

24 Σεπ 2025 | 13:11

Κάνε το Ποδόσφαιρο Δικό σου: Η INTERSPORT Ανανέωσε τη Συνεργασία της με την EA SPORTS FC™

Η νέα συνεργασία που ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της INTERSPORT στο παιχνίδι EA SPORTS FC™ 26, το οποίο κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 26 Σεπτεμβρίου.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 23 Σεπ 2025 | 14:44

Συγκίνηση για τον Ντιόγκο Ζότα στην απονομή της "Χρυσής Μπάλας" - Ντυμένη στα λευκά η χήρα του

Με ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του, η "Χρυσή Μπάλα" τίμησε τον Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε

ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 23 Σεπ 2025 | 14:08

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Τιμήθηκαν Κωνσταντέλιας, Ελ Κααμπί, Τζολάκης - Κορυφαίος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ

Γεμάτη ξεχωριστά και όμορφα στιγμιότυπα ήταν η τελετή των βραβείων του ΠΣΑΠΠ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ Ο ΓΙΑΜΑΛ 23 Σεπ 2025 | 13:36

Χρυσή Μπάλα: Κορυφαίος παίκτης στον κόσμο ο Ντεμπελέ - Καλύτερος προπονητής ο Λουίς Ενρίκε

Ο στράικερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 35 γκολ και 16 ασίστ σε 53 συμμετοχές με την φανέλα της Παρί, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου.