Στην τελική ευθεία η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και η δίκη διακόπηκε για τις 26 Μαρτίου με την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής η μή των πέντε κατηγορουμένων.

stin-teliki-eutheia-i-diki-tou-maki-pswmiadi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην τελική ευθεία με την εισήγηση του εισαγγελέα  η δίκη για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ , την χρονική περίοδο που στο τιμόνι του Δκεφάλου ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης.

 Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και η δίκη διακόπηκε για τις 26 Μαρτίου με την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής η μή των πέντε κατηγορουμένων.

Μάλιστα οι συνήγοροι τους υπέβαλαν εν νέου αίτημα για την αποβολή της πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας ότι "η ΠΑΕ ΑΕΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει αν εκπροσωπείται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο",το οποίο όμως απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Κατά την απολογία του σήμερα, ο τελευταίος εκ των κατηγορουμένων,Αντώνης Κατσαρός, ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικές εβδομάδες και ο οποίος φέρεται ότι με την ιδιότητα του εργολάβου εξέδιδε εικονικά τιμολόγια προς την ΠΑΕ ΑΕΚ, όταν ιδιοκτήτης της ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του.

 Εμμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή Ψωμιάδη ότι στόχος των τιμολογίων ήταν να μην αποδώσει η ΠΑΕ ΦΠΑ , υποστήριξε : "Δεν είμαι εργολάβος, ούτε γνωρίζω το αντικείμενο .Έκανα μία διευκόλυνση Δεν αποδέχομαι τον όρο της υπεξαίρεσης. Πήγα να κάνω μία εξυπηρέτηση και βρέθηκα μπλεγμένος. Ηταν μόνο μία φορολογική ατασταλία".

 Όπως πάντως επισημάνθηκε από έδρας η σημερινή του τοποθέτηση ήταν σε αντίφαση με τους ισχυρισμούς που έχουν προβληθει κατά την ανακριτική διαδικασία.

 "Να ξέρετε κύριε  κατηγορούμενε, πως έχουν ειπωθεί διαφορετικά πράγματα όχι μόνο στην ανάκριση, αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης από τους συγκατηγορούμενούς σας", του επισημάνθηκε από δικαστή.

 Υπενθυμίζεται ότι της αθωότητάς του υπεραμύνθηκε απολογούμενος στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου και  ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, Μάκης Ψωμιάδης.  «Είμαι αθώος παμψηφεί. Ο θεός το ξέρει. Είμαι καθαρός, κρυστάλλινος. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχετε καταλάβει εδώ και έξι μήνες, που γίνεται η δίκη» , είπε χαρακτηριστικά .

 Σε ερώτηση μάλιστα του  προέδρου  της έδρας γιατί "έφυγε από τα ταμεία της ΑΕΚ σαν κυνηγημένος χωρίς να φυλάξει τα νώτα του », απάντησε εμφανώς θιγμένος: «ο Μάκης Ψωμιάδης έχει νώτα και πλάτη καθαρά. Δεν έφυγα κυνηγημένος. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου»..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook