X

Superleague: Πεντάρα ο Ολυμπιακός, έφυγε στο +15 μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ [Βίντεο]

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης και είδε τη διαφορά του από τους διώκτες του (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) να ανοίγει κι άλλο μετά το 1-1 μεταξύ τους

Γράφει: TheToc team

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα, παρέμεινε στην κορυφή αήττητος και συνεχίζει να έχει ως στόχο να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να ηττηθεί!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να πετυχαίνει την πιο ευρεία φετινή του νίκη με 5-1 στην 100η του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας για πρώτη φορά δέχεται πάνω από τρία γκολ φέτος.

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πέτυχε 5 γκολ στην έδρα του ήταν στις 20/12/2020 κόντρα στην ΑΕΛ στο τελικό 5-1, ενώ είχε σκοράρει και πέντε γκολ εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ στις 4/4/20

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Μαρτίνς ολοκλήρωσε τα πρώτα 45 λεπτά έχοντας πάνω από 70% κατοχή της μπάλας, όμως αυτό που του έλλειψε ήταν το γκολ.

Οι "κόκκινοι" άγγιξαν το γκολ στο 20ο λεπτό! Ο Τικίνιο, μετά από εκτέλεσε κόρνερ, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Τασουλής κατάφερε ν΄απομακρύνει, σώζοντας την ομάδα του!

Στο 45 χάθηκε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στο ύψος του πέναλτι για τον Εμβιλά ο οποίος δεν έπιασε "γεμάτα" τη μπάλα που κατέληξε άουτ.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να πετύχει γρήγορο γκολ! Αρχικά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βρουσάι στο 48 με τον διαιτητή αφού συμβουλεύτηκε το VAR να δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Στο 52, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ! Ο Βαλμπουενά έδωσε στον Βρουσάι, αυτός βρήκε τον Καρβάλιο που έκανε την ασίστ για το τον Μασούρα για το 2-0!

Στο 57 ήρθε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Βρουσάι έκανε καταπληκτική προσπάθεια από τα δεξιά και υπέροχη σέντρα με τον Μασούρα να σκοράρει με κεφαλιά για το 3-0!

Ο Μπουχαλάκης που πέρασε ως αλλαγή στο 61ο λεπτό βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μπουχαλάκης πλάσαρε για το 4-0!

Ο Αστέρας πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 75. Ο Ριέρα έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε ν΄απομαρκύνει και ο Καρμόνα με προβολή μείωσε σε 4-1!

Στο 84 ο Ολυμπιακός πέτυχε και πέμπτο γκολ για να φτάσει στην πιο ευρεία του νίκη στο πρωτάθλημα! Ο Μπουχαλάκης είδε την κίνηση του Ρέαμπτσιουκ αριστερά αυτός έδωσε στον Ροντρίκγες που πλάσαρε για το 5-1!

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς(46΄Σισέ), Παπασταθόπουλος, Βρουσάι, Εμβιλά (61' Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά (46' Βαλμπουενά), Μασούρας (73' Ροντρίγκες), Καρβάλιο, Καμαρά, Τικίνιο (35' Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Τσιφτσής, Καρμόνα, Τασουλής, Χριστόπουλος Καστάνιο, Βαλιέντε(80' Ιγκλέσιας), Μουνάφο (68' Κανελλόπουλος), Ρεγκίς, Σίτο (58' Τιλίκα), Καπίγια (46' Ριέρα), Μπενίτο (68' Σονί).

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: "Χ"άρηκε ο Ολυμπιακός

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο εξ αναβολής αγώνας της 17ης αγωνιστικής της Super League, με την ΑΕΚ να μένει στο ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών και την Ένωση να συμπληρώνει έντεκα ματς χωρίς νίκη κόντρα στους "ασπρόμαυρους” σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Τσιγγάρας αποβλήθηκε στο 19′ μέσω VAR, ο Γκαρσία το 1-0 με κεφαλιά στο 28′ για να απαντήσει ο Κούρτιτς με το τρίτο του γκολ κόντρα στην Ένωση σε τρία ματς στο 36′ με απευθείας φάουλ και λανθασμένη εκτίμηση του Τσιντώτα.

Υπεροχή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά εντελώς ανούσια με τη σημαντικότερη ευκαιρία να έρχεται στο 91‘ σε κεφαλιά του Ανσαριφάρντ.

Παρέμεινε η διαφορά στους 7 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον 50 και την ΑΕΚ 43.

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Ρότα (74′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί – Σιμόες, Σιμάνσκι (56′ Σάκχοφ) – Γκαρσία (56′ Άμραμπατ), Μάνταλο (82′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74′ Τάνκοβιτς) – Αραούχο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης (85′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (85′ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74′ Σβαμπ) – Ζαμπά (85′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66′ Ελ Καντουρί) – Άκπομ.

Πηγή: novasports.gr