X

Τελικός Κυπέλλου: Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 12/9 το ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Η ΕΠΟ αποφάσισε για την έδρα όπου θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στις 12 του μήνα

Γράφει: TheToc team

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00 ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2019-20, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Από τη στιγμή που το ΟΑΚΑ δεν είναι διαθέσιμο λόγω εργασιών και η Αστυνομία "άναψε κόκκινο" στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί ο αγώνας στη Ριζούπολη, η ΕΠΟ κατέληξε στο εναλλακτικό σενάριο που είχε αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή, από τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας (31/8).

Όπως ανακοινώθηκε, "ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2019-2020 μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., σύμφωνα με την από 42/31.08.2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., θα διεξαχθεί τo Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου με ώρα έναρξης 21:00".

Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχε διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου το 2017, με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Το ματς είχαν αμαυρώσει επεισόδια που έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, πριν από την έναρξη του τελικού.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League, θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς το παιχνίδι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, το οποίο ορίστηκε για την 1η αγωνιστική και θα αναβληθεί λόγω του τελικού. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όλοι οι άλλοι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Επίσης, η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά, υπό την αίρεση της έγκρισης της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Η απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, ελήφθη με πλειοψηφία, ύστερα από μια κατά πληροφορίες έντονη συνεδρίαση, κι ενώ η Λίγκα είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία ότι δεν συναινεί στη μετάθεση της πρεμιέρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης, πρότεινε τη 16η Δεκεμβρίου κι αφού δεν υπήρχε συμφωνία, η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τις 12 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε ψηφοφορία.

Δέκα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ψήφισαν υπέρ, τέσσερα κατά, ενώ υπήρξε κι ένα "παρών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ