Σπουδαία στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς η πυγμάχος Σίντι Ενγκάμπα με την πρόκριση στα ημιτελικά της κατηγορίας των 75 κιλών, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο μετάλλιο της Ομάδας Προσφύγων.
Η 26χρονη αθλήτρια που κατάγεται από το Καμερούν και ζει από την ηλικία των 11 ετών υπό πρoσφυγικό καθεστώς στη Μεγάλη Βρετανία, νίκησε στον προημιτελικό της κατηγορίας των 75κ. τη Γαλλίδα Νταβινά Μισέλ και εξασφάλισε μίνιμου το χάλκινο μετάλλιο. Σημειώνεται πως στο μποξ δεν διεξάγεται μικρός τελικός και οι χαμένοι μοιράζονται το χάλκινο μετάλλιο.
"Να πιστεύουν στον εαυτό τους"
"Θέλω να πω σε όλους τους πρόσφυγες όλου του κόσμου να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε βάζουν στο μυαλό τους", δήλωσε η νικήτρια του αγώνα που χρειάστηκε να αποκλείσει δύο φαβορί για μετάλλιο προκειμένου να φτάσει ως την τετράδα.

Ποια είναι η Ενγκάμπα
Η Ενγκάμπα είναι 26 ετών, έχει ύψος 1.73, γεννήθηκε στο Καμερούν, είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και διέφυγε στο εξωτερικό, διότι η ομοφυλοφιλία στην πατρίδα της είναι παράνομη και διώκεται. Την περίοδο αυτή η πυγμάχος ζει και προπονείται στο Μπόλτον της Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oλυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων, πρωτοεμφανίστηκε στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, με δεκαμελή αποστολή. Πριν από τρία χρόνα στο Τόκιο ο αριθμός ανάβεκε στα 29 μέλη.
Στο Παρίσι βρίσκονται συνολικά 36 πρόσφυγες, 23 άνδρες και 13 γυναίκες, από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράν, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Κούβα και τη Βενεζουέλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr