Το «Santorini Experience» επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μείγμα για 2η χρονιά

Το «Santorini Experience» επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μείγμα για 2η χρονιά στις 7-9 Οκτωβρίου 2016.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το «Santorini Experience» επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μείγμα για 2η χρονιά

Η διοργάνωση που τράβηξε τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλητισμού και χάρισε μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά στο γεμάτο ενέργεια ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (07-09/10).

Η πρώτη ανακοίνωση για την σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Santorini Experience» πραγματοποιήθηκε, με κινηματογραφικό τρόπο στις Gold Class αίθουσες των Village Cinemas του The Mall Athens.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε δύο παράλληλες προβολές του βίντεο – ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης, από την περσινή χρονιά (όπως ακριβώς προβλήθηκε σε περισσότερα από 1.600.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα και το εξωτερικό), σε δημοσιογράφους και ανώτατα στελέχη εταιρειών, καθώς και χαιρετισμούς από τους πρεσβευτές και εκπροσώπους της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι φετινές δράσεις του «Santorini Experience» που περιλαμβάνουν τα αθλήματα της κολύμβησης και του τρεξίματος, καθώς και οι αντίστοιχοι συντελεστές και πρεσβευτές της. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι η διοργάνωση τίθεται υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα και επισημότητα του «Santorini Experience», όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Το στοιχείο της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής, αποδόθηκε και σε μια ακόμα συνεργασία «έκπληξη» που έκρυβε η εν λόγω εκδήλωση.

Το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, αναλαμβάνει φέτος ως Official Broadcaster τη μετάδοση του sports documentary «Santorini Experience». To sports documentary θα μεταφέρει μοναδικές εικόνες αθλητικού τουρισμού από τη Σαντορίνη, σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports.

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο

Το «Santorini Experience» επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μείγμα για 2η χρονιά

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο «Santorini Experience».

Τρέξιμο με θέα

Το «Santorini Experience» επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μείγμα για 2η χρονιά - εικόνα 2

Αντίστοιχα, φέτος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.

Μία «εκρηκτική» εμπειρία

Το «Santorini Experience» δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει την ευεξία με τη μοναδική φύση της Σαντορίνης, να βιώσει μια «εκρηκτική» εμπειρία.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, o Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι ξεκινήσαμε το Santorini Experience. Ένα αθλητικό γεγονός που αποτελεί σιγά σιγά θεσμό για το νησί μας. Το «Santorini Experience» δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει την ευεξία με τη μοναδική φύση της Σαντορίνης, να βιώσει μια «εκρηκτική» εμπειρία. Ο Δήμος Θήρας και ο Αθλητικός Οργανισμός ΔΑΠΠΟΣ αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση αυτή, προσπαθώντας έτσι να αναδείξουμε άλλο ένα πρόσωπο του νησιού μας, το αθλητικό. Σας καλωσορίζουμε στην διοργάνωση και ευχόμαστε να βιώσετε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία ζωής».

Άνθρωπος και φύση γίνονται ένα με σεβασμό και αγάπη

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) κ. Ελευθέριος Τζούρος τόνισε: «Το ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι τον Μάιο του 2015 συνεχίζεται. Ένα ταξίδι όπου άνθρωπος και φύση γίνονται ένα με σεβασμό και αγάπη. Η ιδέα του Santorini Experience είναι μοναδική όσο και πρωτόγνωρη, καθότι οι συμμετέχοντες καλούνται να ανταγωνιστούν την Καλντέρα της Σαντορίνης (Στεριά & Θάλασσα), με αόρατο θεατή την Ατλαντίδα που πολλοί ερευνητές εικάζουν ότι καταποντίστηκε στο θαλάσσιο χώρο της Καλντέρας. Αυτό το «πάντρεμα» φύσης - ανθρώπου και πολιτισμού είναι μία μοναδική εμπειρία που σας περιμένουμε να τη ζήσετε».

Γιώργος Αρνιακός, Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, Κέλλυ Αραουζου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος, Νίκος Πολιάς, Τεχνικός Διευθυντής της Διοργάνωσης στο Τρέξιμο
Γιώργος Αρνιακός, Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, Κέλλυ Αραουζου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος, Νίκος Πολιάς, Τεχνικός Διευθυντής της Διοργάνωσης στο Τρέξιμο

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα Open Water «Santorini Experience», στην πανέμορφη Σαντορίνη, με τη συμμετοχή και κορυφαίων, διακεκριμένων μελών της Εθνικής ομάδας, αλλά και την παρουσία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και μετά από σχετικές συνομιλίες μεταξύ του Δημάρχου Σαντορίνης και εκπροσώπων φορέων της διοργάνωσης και αμοιβαίας συνεννόησης αυτών, φέτος υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτό το σπουδαίο event. Που αυτή τη φορά τίθεται και υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Κάτι που σηματοδοτεί την σπουδαιότητα και επισημότητά της, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Τόσο εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, όσο και η ΚΟΕ, πιστεύουμε ότι φέτος θα διοργανωθεί με επιτυχία μια μεγάλη οργανωτικά και συμμετοχικά εκδήλωση και αυτό θα σηματοδοτήσει την καθιέρωσή της σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ως μιας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο χώρο του Open Water. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους επιμελούνται τη διοργάνωση, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι η ΚΟΕ θα βρίσκεται κοντά σε αυτήν την προσπάθεια, με στόχο να γίνει μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις του χώρου μας με μακρόχρονη προοπτική και μαζικότητα σε επίπεδο συμμετοχών».

Βασίλης Ηλιόπουλος, Γενικός Διευθυντής FOX Networks Group, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (KOE), Ελευθέριος Τζούρος, Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ), Άκης Τσόλης, Διεθύνων Σύμβουλος Active Media Group
Βασίλης Ηλιόπουλος, Γενικός Διευθυντής FOX Networks Group, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (KOE), Ελευθέριος Τζούρος, Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ), Άκης Τσόλης, Διεθύνων Σύμβουλος Active Media Group

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group, κ. Άκης Τσόλης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δήμος Σαντορίνης, Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., Κ.Ο.Ε., τοπικές εταιρείες του νησιού και ένα κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο συνεργάζονται για να προβάλλουμε την κολύμβηση, το τρέξιμο, σε ένα μοναδικό ελληνικό τοπίο σαν αυτό της Σαντορίνης. Οι ανακοινώσεις της σημερινής ημέρας είναι αρκετά σημαντικές και αποτελούν ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα. Η συνδρομή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά και η προβολή του ντοκιμαντέρ (και όχι highlights), μέσω της επένδυσης της FOX Networks Group, σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενδεικτικά σε χώρες όπως Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Τουρκία, Ισραήλ, Νότια Αφρική και άλλες πολλές, όσο και σε ηπείρους όπως η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, με κάνουν ευτυχή που καταφέραμε σε τόσο δύσκολες εποχές να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για μια καινοτόμα διοργάνωση σαν το Santorini Experience. Δεν επαναπαυόμαστε στο τι καταφέρνει ο τουρισμός σήμερα αλλά συνεχίζουμε να χτίζουμε για το αύριο».

To «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

15 Ιαν 2021 | 21:47

"The GA5ME": Γιατί να επιλέξεις να ασχοληθείς με το futsal

To futsal αναπτύσσεται σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια εκδηλώνοντας την δυναμική του σε εκατομμύρια θεατές κάθε χρόνο.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ 14 Ιαν 2021 | 22:56

Super League: "Διπλό" στο "Βικελίδης" για την ΑΕΚ, στο -9 από Ολυμπιακό - Υποχώρησε τέταρτος ο ΠΑΟΚ [Βίντεο]

Η ΑΕΚ υποχρέωσε τον Άρη στην τρίτη φετινή του ήττα και τον έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό

ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ TWITTER 14 Ιαν 2021 | 14:11

Ο Τσιτσιπάς ξαναχτυπάει: Λυπάμαι όσους ασχολούνται μαζί μου - Ο καθένας με τη διαταραχούλα του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε... στην αντεπίθεση και με μία σειρά από αναρτήσεις άρχισε να "καρφώνει" όλους όσοι τον σχολιάζουν αρνητικά.

ΜΑΧΗ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ 14 Ιαν 2021 | 10:08

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης σε ηλικία 58 ετών

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έδωσε μάχη δύο μήνες με τον κορονοϊό και δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ 13 Ιαν 2021 | 21:58

Ισόπαλο το ντέρμπι στην Τούμπα: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, 1-1

Τα γκολ Ινγκασον και Μπα που έκριναν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ 13 Ιαν 2021 | 20:07

Απίστευτο: Αντικυβερνητικά και υβριστικά πανό παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός [εικόνες]

Επεισοδιακό το ματς του ΠΑΟΚ με τους ερυθρόλευκους - Τα υβριστικά συνθήματα και η παρέμβαση εισαγγελέα.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 12 Ιαν 2021 | 23:51

Euroleague: "Διπλό" οκτάδας για τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ, 89-87 τη Μακάμπι

Σλούκας, Λαρεντζάκης και Βεζένκοφ χάρισαν στον Ολυμπιακό ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα στο Ισραήλ - 10-8 για τους "ερυθρόλευκους"

12 Ιαν 2021 | 17:41

Ο άνθρωπος που έκοψε την μπάλα για τις μπύρες και το μπάρμπεκιου

Ο Dani Osvaldo, που γεννήθηκε μία ημέρα σαν τη σημερινή, είχε αποχωρήσει από τα γήπεδα με την πιο cool δικαιολογία ever.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 12 Ιαν 2021 | 14:57

Αναβλήθηκαν τα γκραν πρι σε Κίνα και Αυστραλία

Στο Μπαχρέιν ξεκινά τελικά η Φόρμουλα 1.

Ο ΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 12 Ιαν 2021 | 14:40

Η Ρεάλ τα δίνει όλα για τον Μπαπέ

Ανοίγει το πορτοφόλι της η Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκτήσει τον Κιλιάν Μπαπέ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ 12 Ιαν 2021 | 14:40

Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη - Ηττήθηκε στα ημιτελικά

Η πρωταθλήτρια δεν βρήκε λύσεις στο δυνατό σερβίς της αντιπάλου της, ενώ έκανε και πολλά αβίαστα λάθη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 11 Ιαν 2021 | 22:40

Super League: Πέρασε από τη Λαμία η ΑΕΚ, γκέλα για τον Άρη στα Γιάννενα [Βίντεο]

Με γκολ του Ανσαριφάρντ η ΑΕΚ κέρδισε τη Λαμία, κρατώντας ξανά το μηδέν - Λευκή ισοπαλία στους "Ζωσιμάδες"

11 Ιαν 2021 | 15:38

Τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του 2021

Όλα όσα θα διαδεχθούν το The Last Dance τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.