Το χάλκινο κατέκτησε η Κυριακοπούλου στο Παγκόσμιο!

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, με άλμα στα 4.80 μέτρα

SHARE THIS
0
SHARES

Η Νικόλ Κυριακοπούλου τίμησε την Ελλάδα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ υπερέβη τα 4.80 μέτρα, πίσω από την Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ και την Κουβανή Γιαρισλέϊ Σίλβα.

Η Κυριακοπούλου δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον τελικό, αφού είχε από μία άκυρη στα 4,60 και τα 4,70, όμως πέρασε με την πρώτη τα 4,80 κι έμεινε στην τελικό τριάδα, εξασφαλίζοντας έτσι το μετάλλιο.

 

Στη συνέχεια, προσπάθησε να προσπεράσει... τον εαυτό της (το προσωπικό της ρεκόρ είναι 4,83, από τις 4 Ιουλίου του φετινού έτους στο Diamond League του Παρισιού), αφού δοκίμασε στα 4,85μ (μία φορά) και στα 4,90μ (δύο φορές), όμως δεν τα κατάφερε, μένοντας στην τρίτη θέση πίσω από τις  Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) και Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα).

 

Πρόκεται για το πρώτο «ελληνικό» μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, και το 21ο συνολικά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

 

 

 

.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook