Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους "16" του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Σανγκάη και αύριο (9/10) θ΄αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 5 στον κόσμο) για μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Μετά από... διήμερη αναβολή λόγω έντονης βροχόπτωσης, ο Ελληνας πρωταθλητής και ο Γάλλος, Αλεξάντρ Μιλέρ (Νο 74 στον κόσμο) βρέθηκαν στο γήπεδο, με τον "Tsitsifast" να κυριαρχεί στο πρώτο σετ και με δύο breaks στο έβδομο και στο ένατο game, να φτάνει στο 6-3 και στο προβάδισμα με 1-0, μετά από 39 λεπτά αγώνα.
Στο δεύτερο σετ, ο Γάλλος τενίστας ήταν πιό ανταγωνιστικός, όμως ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να επικρατήσει με 7-5, μετά από 50 λεπτά.
Ο Ελληνας τενίστας "έσπασε το σερβίς" του Μιλέρ στο έβδομο game, αλλά ο αντίπαλος του "απάντησε" στο ένατο game, με τον Τσιτσιπά να κάνει νέο break στο τελευταίο -όπως αποδείχθηκε- game της αναμέτρησης. O αγώνας του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ θα γίνει αύριο (9/10) και ο Έλληνας πρωταθλητής θα προσπαθήσει να βελτιώσει το head to head, καθώς έχει πάρει μόνο τέσσερις νίκες σε 13 αναμετρήσεις με τον Νο.5 τενίστα στον κόσμο.