
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο τένις, μετά τη νίκη του στον τελικό του Rolland Garros, το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουνίου. Ο 36χρονος Σέρβος επικράτησε με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 7-5) του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, φτάνοντας τα 23 τρόπαια gran slam (10 Australian Open, 7 Wimbledon, 3 US Open, 3 Roland Garros), κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος άντρας τενίστας.
A Parisian trio 🏆🏆🏆#RolandGarros | @DjokerNole pic.twitter.com/GNG2f7Gujz
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2023
Indescribable 🏆 #RolandGarros pic.twitter.com/3zQmXfWl7n
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2023
Family is everything 🤗#RolandGarros pic.twitter.com/srh3dLUtMq
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2023
🆕 heights 🏆#RolandGarros pic.twitter.com/fV3rMTV2xW
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2023
A legendary moment ✨#RolandGarros @DjokerNole pic.twitter.com/IdT4LWqqjO
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2023
🏆🇷🇸#RolandGarros | @DjokerNole pic.twitter.com/sopyII3GfQ
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2023
Εξάλλου, με τη νίκη του αυτή ο "Νόλε"" επέστρεψε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις των αντρών, γεγονός που, όπως επεσήμανε και το τουρνουά του Roland Garros, δημιουργεί μια νέα κατηγορία για τους επίδοξους διαδόχους του σπουδαίου αυτού αθλητή.
Με τη σημερινή του παρουσία στον τελικό, ο Τζόκοβιτς έγινε ο 2ος γηραιότερος φιναλίστ στην ιστορία του τουρνουά (από το 1925) σε ηλικία 36 ετών και 20 ημερών (ο Αμερικανός, Μπλι Τίλντεν, σε ηλικία 37 ετών και 4 μηνών είχε φτάσει στον τελικό του Roland Garros το 1930.

Με τη συμμετοχή του για 34η φορά σε τελικό Grand Slam ισοφάρισε την επίδοση της Κρις Έβερτ (33 έχει η Σερίνα Γουίλιαμς), ενώ στους άνδρες έχει ήδη αφήσει πίσω του τους, Ρότζερ Φέντερερ (31) και Ραφαέλ Ναδάλ (30).
Many congrats on this amazing achievement @DjokerNole
— Rafa Nadal (@RafaelNadal) June 11, 2023
23 is a number that just a few years back was imposible to think about, and you made it!
Enjoy it with your family and team! 👏🏻
O Ισπανός τενίστας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τζόκοβιτς για το σπουδαίο του επίτευγμα. "Πολλά συγχαρητήρια για αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα @DjokerNole. Το 23 είναι ένας αριθμός που μόλις λίγα χρόνια πριν ήταν αδύνατο να σκεφτεί κανείς, και τα κατάφερες", έγραψε στο twitter o Nαδάλ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr