Δεν είναι μόνο η έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, αλλά ενδεχομένως και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Σαουδική Αραβία σόκαρε το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου Αργεντινή με ανατροπή (2-1) στην πρεμιέρα τους στο Κατάρ και ως εκ τούτου, οι Σαουδάραβες το γιόρτασαν με την ψυχή τους. Δεν συμβαίνει καθημερινά αυτό, ούτε γνωρίζουν πότε (κι αν) θα κατορθώσουν μια ανάλογη επιτυχία, οπότε γεύονται το νέκταρ μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλοι της Σαουδικής Αραβίας, τυλιγμένοι με τις σημαίες της χώρας τους, ξεχύθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, φωνάζοντας και πανηγυρίζοντας, την ώρα που οι συνήθως φωνακλάδες Αργεντινοί ήταν κατηφείς. Κάποιοι μάλιστα, πιο ευρηματικοί θέλησαν να πειράξουν τους λατίνους με τον διάσημο πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο πλαίσιο της άτυπης μονομαχίας, του ποιος είναι ο καλύτερος παγκοσμίως, ο Μέσι ή ο Ρονάλντο.
Saudi Arabia fans mocking Lionel Messi with the Cristiano Ronaldo celebration… 😂pic.twitter.com/WI2RnkvZrm
— SPORTbible (@sportbible) November 22, 2022
Έτσι λοιπόν, έπαιρναν φόρα και πηδούσαν ανοίγοντας τα χέρια τους και φωνάζοντας ‘’σίου’’. Είναι ο διάσημος πανηγυρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο που κάνει εμβληματικά μετά το γκολ που πετυχαίνει.
Ατελείωτο πάρτι και στα αποδυτήρια
Η τρέλα της στιγμής φυσικά δεν σταμάτησε στους φιλάθλους, αλλά ήταν ίδια έντασης και στις τάξεις της Εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. Ούτε οι παίκτες μπορούσαν να πιστέψουν πως κέρδισαν με ανατροπή (έχαναν 1-0 από το 10΄) την παρέα του Λιονέλ Μέσι- ο οποίος είπε πως είναι η χειρότερη ήττα με την Εθνική ομάδα- και στα αποδυτήρια το πάρτι συνεχίστηκε.
Instantly iconic #FIFAWorldCup | #Qatar2022 pic.twitter.com/8LXbwt4VNO
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 22, 2022
Παίκτες και προπονητικό επιτελείο αλληλοσυγχαίρονταν και πλέον ονειρεύονται- γιατί όχι;- ακόμα και πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Celebrating an historic win! 😄🇸🇦#KSA | #FIFAWorldCup
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 22, 2022
Τι έγραψε ο παγκόσμιος Τύπος
Σοκαρισμένος είναι βέβαια και ο παγκόσμιος Τύπος. Η ιταλική Tuttosport έγραψε: "Εύθραυστη. Ο Μέσι δεν φτάνει για να βοηθήσει τον Σκαλόνι (προπονητή).

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, έγραψε "ηρωική άμυνα και κατόρθωμα της Σ. Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή”.

Η ισπανική εφημερίδα As έβαλε έναν σύντομο αλλά δυναμικό τίτλο: "Η παγκόσμια ολίσθηση της Αργεντινής”.

Η αγγλική εφημερίδα The Sun χαρακτήρισε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων την ήττα της Αργεντινής: "Ένα από τα φαβορί γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από τρία χρόνια”. Η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής ήταν για 36 ματς αήττητη και ήθελε ακόμα δύο για το απόλυτο ρεκόρ.

Η La Gazzetta dello Sport, το σημαντικότερο αθλητικό portal στην Ιταλία, χρησιμοποίησε τη λέξη "Κατάρρευση” για να περιγράψει αυτό που συνέβη: "Η Σαουδική Αραβία επιστρέφει και κερδίζει τον Μέσι και την Αργεντινή στο ντεμπούτο της”.

Φυσικά, η απήχηση αυτής της έκπληξης ήταν ακόμη μεγαλύτερη στον Τύπο της νικήτριας χώρας. Η εφημερίδα Al Watan έγραψε: "Η Σ. Αραβία εκπλήσσει τον κόσμο”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr