Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ΙΧ το Φεβρουάριο – Ποιοι είναι οι νικητές

Εν αναμονή ημερομηνίας εκλογών, η αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να κινείται ανοδικά και προσπαθεί να αντισταθεί στην αβεβαιότητα

auksithikan-oi-pwliseis-ix-to-febrouario--poioi-einai-oi-nikites
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με αύξηση 10,6% έκλεισε ο Φεβρουάριος για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις να φτάνουν τις 7,634 μονάδες.

Η θετική πορεία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, συνεχίστηκε με την αγορά να καταγράφει άνοδο 6,7% σε σχέση με το 2018 για το πρώτο δίμηνο του 2019

Στην πρώτη θέση του Top10 των πωλήσεων βρέθηκε Toyota με 774 μονάδες, ενώ ακολούθησε η Peugeot με 744, η Fiat με 714, η VW με 702 και η Opel με 567. Η Hyundai βρέθηκε στην 6η θέση με 478 ταξινομήσεις, η Citroen στην 7η με 452, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν η Nissan με 392 ταξινομήσεις, η Suzuki με 345 και η Ford με 333 πωλήσεις.

Το θετικό πρόσημο στην αγορά αυτοκινήτου, συντηρείται από τα νέα μοντέλα και τον ανταγωνισμό στις τιμές και αποτελεί καλό οιωνό για τις επιχειρήσεις και φυσικά τους εργαζόμενους σε αυτές.

Ωστόσο πρέπει να θεωρείται εύθραυστο, καθώς η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο, με το αγοραστικό κοινό να βάζει σε αναμονή οποιαδήποτε κίνηση αγοράς μέχρι να καταγραφεί το αποτέλεσμα των εκλογών όποτε και αν γίνουν, αλλά και η νέα πολιτική που πιθανόν θα εφαρμοστεί από όποια κυβέρνηση προκύψει.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook