Αυτά είναι τα νέα μοντέλα που μόλις παρουσίασε η Opel

6η γενιά για Corsa και με ηλεκτρική έκδοση, νέο Grandland X Hybrid4, ντεμπούτο για "καθαρό" Astra, νέα γενιά Zafira Life με 9 θέσεις και επιλογή μήκους αμαξώματος!

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με τις παγκόσμιες πρεμιέρες της στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA), η Opel μας προϊδεάζει για την ποικιλία που θα διέπει το μέλλον της αυτοκίνησης.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα που μόλις παρουσίασε η Opel
Opel Corsa-e

Το νέο Opel Corsa - εκτός από αποδοτικό μοντέλο με κλασικό κινητήρα καύσης – θα διατίθεται για πρώτη φορά και ως ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία – με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 330 km σύμφωνα με το WLTP.

Πιο σύγχρονη, δυναμική και αποδοτική από ποτέ, η έκτη γενιά Opel Corsa συνοδεύεται από πολύ οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel αλλά και για πρώτη φορά μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία 50kWh, ισχύ ηλεκτροκινητήρα 136hp και αυτονομία έως 330 km.

 

Opel Astra
Opel Astra

 

Το Opel Astra, με εξαιρετική αεροδυναμική, μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβώτια ταχυτήτων νέας σχεδίασης, θέτει πρότυπα στον τομέα της απόδοσης και των εκπομπών ρύπων. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες μέχρι 21%  στην πόλη 5,3-5,2 l/100 km, εκτός πόλης 3,9-3,8 l/100 km, μικτός κύκλος 4,4-4,3 l/100 km, 101-99 g/km CO2). Οι τιμές αυτές προάγουν το νέο Astra στην κορυφή της κατηγορίας των συμπαγών, ως το πιο αποδοτικό Astra όλων των εποχών.

 

Opel Zafira Life
Opel Zafira Life

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η πρώτη εμφάνιση του νέου Opel Zafira Life. Είκοσι χρόνια αφότου ξεκίνησε η επιτυχία με την πρώτη γενιά το 1999, η ιστορία συνεχίζεται τώρα με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς: το Zafira Life κυκλοφορεί τώρα σε τρία μήκη, “Small” 4,60m, “Medium” 4,95m και “Large” 5,30m, παραμένοντας εξαιρετικά ευέλικτο με χώρο για μέχρι εννέα άτομα. Το Zafira Life ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις – με πολυμορφικό εσωτερικό, υψηλό επίπεδο άνεσης, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, εξελιγμένα συστήματα infotainment, head-up display, αυτόματο έλεγχο ταχύτητας μέσω κάμερας και ραντάρ καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

 

Opel Grandland X Hybrid4
Opel Grandland X Hybrid4

Tο επόμενο μοντέλο στην επέλαση ηλεκτρικών μοντέλων Opel είναι το Grandland X με προηγμένη υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση. Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid4 περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6L 147kW (200hp) άμεσου ψεκασμού, πιστοποιημένο κατά WLTP και ειδικά προσαρμοσμένο για υβριδική χρήση.

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 109hp και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2kWh. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό  είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Οι προκαταρκτικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου WLTP (μικτός κύκλος) είναι 1,4-1,3 l/100 km με 32-29 g/km CO2.

 

25 Φεβ 2020 | 15:45

Ο Covid-19 "έκλεισε" τις εγκαταστάσεις της Ferrari

Ο Covid-19 "έκλεισε" τις εγκαταστάσεις της Ferrari

25 Φεβ 2020 | 15:39

Η Mazda θα γιορτάσει στην Γενεύη τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της

Η Mazda θα γιορτάσει στην Γενεύη τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της

25 Φεβ 2020 | 15:36

Από τα αυτόματα συστήματα στον δρόμο στα οχήματα χωρίς οδηγό- Πραγματικότητα ή επιστημονική φαντασία;

Από τα αυτόματα συστήματα στον δρόμο στα οχήματα χωρίς οδηγό- Πραγματικότητα ή επιστημονική φαντασία;

08 Φεβ 2020 | 19:02

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 110 χρόνια της με ένα νέο λογότυπο

Αυτοκίνητο: Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 110 χρόνια της με ένα ξεχωριστό λογότυπο