
Τα ηλεκτρικά και τα PlugIn υβριδικά αυτοκίνητα, μπορεί να άργησαν να μπουν στην αγορά και να κατέχουν ακόμα μικρό ποσοστό στις πωλήσεις. Ωστόσο, αυξάνουν σταθερά το αποτύπωμά τους.
Φυσικά, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν στις πωλήσεις δεν είναι τα πιο οικονομικά, με κάποιες εξαιρέσεις, αλλά τα πιο ακριβά. Και αυτό γιατί οι συμπολίτες με κάποια οικονομική επιφάνεια είναι πάντα οι πρώτοι που δοκιμάζουν ή έχουν τα δυνατότητα να δοκιμάσουν, τις νέες τεχνολογίες.
Ετσι, δεν είναι καθόλου παράξενο που στο 9μηνο του 2019, πρώτο σε πωλήσεις PlugIn Hybrid είναι ένα μοντέλο Range Rover PHEV με κόστος κτήσης άνω των 110.000 ευρώ και πάνω από 72 πωλήσεις.

Ακολουθεί το PlugIn Hybrid της Volvo, XC60 PHRV. Το συγκεκριμένο SUV με κόστος αγοράς άνω των 62.000 ευρώ πούλησε περισσότερα 48 κομμάτια σε ιδιοκτήτες μεπράσινες ανησυχίες.

Το πρώτο ηλεκτρικό που έφτασε στην Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια και δυστυχώς η BMW έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παραγωγή του, το BMW i3, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των αγοραστών με το ιδιόμορφο σχήμα του. Το μικρό ηλεκτρικό της BMW πούλησε 42 κομμάτια στο 9μηνο, με την τιμή του βασικού μοντέλου να ξεκινά πάνω από τα 41.000 ευρώ.

Στην 4η θέση, το Nissan Leaf, το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη αυτονομία που φτάνει τα 27ο χιλιόμετρα, με 28 πωλήσεις αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του στην αγορά. Το Nissan Leaf με τιμή 33.900 ευρώ προσφέρει ένα πολύ καλό συνδυασμό τιμής απόδοσης για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ηλεκτροκίνηση.

Η Jaguar i-Pace το ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία των SUV, είχε ήδη 24 πωλήσεις στο ενεργητικό του μέχρι τον Σεπτέμβριο, νούμερο που μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία καθώς με τιμή που ξεκινά από τα 85,300 ευρώ, απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς.

Το Smart, το μοντέλο που επαναπροσδιόρισε την κατηγορία πόλης, βρίσκεται στην 6η θέση με 22 πωλήσεις για το ηλεκτρικό ForTwo EQ που ξεκινά λίγο πάνω από τα 23.000 ευρώ και προσφέρει αυτονομία 135 χιλιομέτρων.

To PlugIn Hybrid της Porsche, η Panamera, βρίσκεται στην 7η θέση των πωλήσεων για το 9μηνο του 2019 με 16 πωλήσεις και κόστος για τον αγοραστή άνω των 130.000 ανά αυτοκίνητο!

Η MINI, με το νέο Countryman PlugIn Hybrid, έχει πιάσει ήδη 14 πωλήσεις στο 9μηνο, βρίσκεται στην 8η θέση και το μοντέλο δείχνει να έχει μέλλον στην καρδιά των αγοραστών.

Αντίστοιχη είναι και η πορεία της αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής του αγαπημένου VW Golf που βρίσκεται στην 9η θέση των πωλήσεων με 14 κομμάτια αλλά και αυξητικές τάσεις.

Την δεκάδα με 13 πωλήσεις στο 9μηνο, κλείνει το Volvo XC90 PlugIn Hybid, το μεγάλο SUV της εταιρείας που έλκει έντονα τα υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr