Αυτή είναι η τεχνολογία που διπλασιάζει την αυτονομία των ηλεκτρικών ΙΧ

Στο BMW StartUp Challenge παρουσιάστηκε η λύση που θα καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ικανά να καλύπτουν πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα

auti-einai-i-texnologia-pou-diplasiazei-tin-autonomia-twn-ilektrikwn-ix
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης διαγράφεται λαμπρό και πολύ …φορτισμένο.

Η απόδειξη; Πριν από λίγες ημέρες στο BMW StartUp Challenge, παρουσιάστηκε μία νέα τεχνολογία που μπορεί να διπλασιάσει την χωρητικότητα των μπαταριών προσφέροντας τεράστια αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η BMW κάλεσε startups από όλη την Ευρώπη, που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με προϊόντα ή υπηρεσίες μετακίνησης, να υποβάλλουν τις καινοτόμες ιδέες τους πάνω σε θέματα τεχνολογίας, προϊόντων και υπηρεσιών.

Ενα ανόδιο από καθαρή σιλικόνη για χρήση σε κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου ήταν η καινοτόμα πρόταση που αναδείχτηκε 1η μεταξύ των δέκα φιναλίστ του BMW Startup Challenge. 

Το ανόδιο μπαταρίας από σιλικόνη της LeydenJar εκτιμάται ότι έχει δεκαπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τα ανόδια από γραφίτη, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού οχήματος έως 50%.

Η τεχνολογία προσφέρει σημαντική αύξηση αυτονομίας των οχημάτων που λειτουργούν με μπαταρία και αισθητή μείωση του κόστους / χιλιόμετρο. Η τεχνολογία λέγεται ότι είναι κλιμακούμενη και μπορεί να ενταχθεί στην υπάρχουσα διαδικασία παραγωγής μπαταριών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook