Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό LEAF NISMO RC

Το τετρακίνητο μοντέλο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, επιδεικνύει την αστείρευτη ισχύ και τις επιδόσεις που προσφέρει η τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το ολοκαίνουργιο Nissan LEAF NISMO RC, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης ισχύος και της ροπής  του προκατόχου του, παρουσιάστηκε στο Τόκιο.

Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης και επιθετική, ανανεωμένη εμφάνιση, το ειδικής κατασκευής  αυτοκίνητο αποδεικνύει πώς η τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan μπορεί να προσφέρει συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα αθόρυβη, μηδενικών εκπομπών ισχύ, ένα βασικό στοιχείο του οράματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία μπαταριών και με εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης από το Nissan LEAF, το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο  αυτοκίνητο στον κόσμο.

 

 

Η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι οχήματα LEAF NISMO RC για να “μοιραστούν” σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε οι φίλοι της μάρκας να μπορούν να βιώσουν την ισχύ και τον  ενθουσιασμό,  από πρώτο χέρι.

Την κίνηση του ολοκαίνουριου Nissan LEAF NISMO RC, αναλαμβάνουν  δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι εκατέρωθεν του πλαισίου. Οι κινητήρες παράγουν συνολικά 240 κιλοβάτ (120 kW ο καθένας) και το εκπληκτικό μέγεθος των 640 Nm ακαριαίας ροπής στους τροχούς. Αυτό σημαίνει περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης ισχύος και της ροπής του προηγουμένου LISF NISMO RC,  που παρουσιάστηκε το 2011. Η τεχνολογία Driftrain που προέρχεται από το νέο Nissan LEAF,  περιλαμβάνει τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ισχύος και τους inverters.

 

Ενα νέο σύστημα τετρακίνησης,  δίνει στο LEAF NISMO RC εξαιρετική κατευθυντικότητα στις στροφές. Η διαχείριση της ισχύος γίνεται  ανεξάρτητα από κάθε άξονα, παρέχοντας στιγμιαία ροπή στον τροχό  με την βέλτιστη πρόσφυση που επιτρέπει, γρήγορους και αποτελεσματικούς ελιγμούς στη διαδρομή. Αντίστοιχα  με το προηγούμενο μοντέλο, η ισορροπία του βάρους στο πλαίσιο έχει βελτιστοποιηθεί με την θέση της μπαταρίας στο κέντρο, όπως και με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τους μετατροπείς να είναι ιδανικά τοποθετημένοι,  πάνω στους  εμπρός και πίσω τροχούς.

Το LEAF NISMO RC διαθέτει ένα πλήθος εξαρτημάτων χαμηλού βάρους και ένα μόνοκοκ από αναθρακονήματα, “διατηρώντας” το συνολικό βάρος μόλις στα 1.220 κιλά. Ο λόγος της  ισχύος προς το βάρος, “προσφέρει” στο νέο LEAF NISMO RC το εντυπωσιακό  0 έως 100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, όντας 50% ταχύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook