
Την έκθεση της Γενεύης επέλεξε η Nissan για να αποκαλύψει τη νέα εκδοχή του Qashqai.

Το φρέσκο μοντέλο έχει δεχθεί επεμβάσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και υπόσχεται νέα εμπειρία οδήγησης ενώ θα διατίθεται και με το σύστημα ProPilot που του προσφέρει ικανότητες αυτόνομης οδήγησης.

Η καμπίνα έχει πιο premium αίσθηση και νέες πρακτικές λύσεις για τους επιβάτες ενώ η ανώτερη έκδοση Tekna+ θα προσφέρεται με δέρμα Nappa. Μπαίνοντας η πρώτη αλλαγή φαίνεται στο flatbottomed τιμόνι ή τιμόνι D όπως το λέει η Nissan, το οποίο έχει ενθέσεις από ματ νίκελ για να στεγάσουν τα νέα χειριστήρια ελέγχου των συστημάτων.

Εξωτερικά, το εμπρός μέρος φιλοξενεί τη νέα γρίλια του γκρουπ με το τονισμένο “V” ενώ καινούργια είναι και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Οι αλλαγές που δεν φαίνονται περιλαμβάνουν επεμβάσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης για μία πολύ πιο άμεση εμπειρία οδήγησης. Τα παχύτερα υλικά μόνωσης κάνουν την καμπίνα ακόμα πιο ήσυχη και τα ταξίδια ξεκούραστα.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν εξελιχθεί και προσφέρουν αναγνώριση πεζών αλλά και έλεγχο διασταυρούμενης κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα κατά το ξεπαρκάρισμα. Υπάρχει ακόμα αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, έλεγχος κούρασης οδηγού και όλα τα άλλα γνωστά από το τρέχον Qashqai συστήματα.

Παρά τις αλλαγές και τις προσθήκες νέων συστημάτων και υλικών, το Qashqai διατηρεί την κορυφαία αεροδυναμική επίδοση για την κατηγορία του και τις εντυπωσιακά χαμηλές εκπομπές ρύπων με τον 1.5 diesel κινητήρα που μένουν στα 99 γρ. CO2/χλμ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr