Αυτός είναι ο πρώτος κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης σε παραγωγή, στον κόσμο

Εξοπλίζει το Inifniti QX50 και αυξομειώνει τη διαδρομή του εμβόλου ανάλογα με το πάτημα του γκαζιού!

autos-einai-o-prwtos-kinitiras-metablitis-sumpiesis-se-paragwgi-ston-kosmo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρώτος κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης  σε παραγωγή στον κόσμο, ο VC-Turbo της INFINITI,  είναι ανάμεσα στους 10 καλύτερους κινητήρες για το 2019, με βάση την λίστα του περιοδικού Wards.

Στο 25ο έτος του διαγωνισμού Ward 10 Best Engines, ο κινητήρας INFINITI VC-Turbo δοκιμάστηκε απέναντι σε νέους και σημαντικά βελτιωμένους κινητήρες από κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των νικητών της σχετικής λίστας του Ward, από το 2018.

Infiniti qx50
Infiniti qx50

“Όταν πραγματοποιήσαμε το ντεμπούτο του VC-Turbo στο ολοκαίνουργιο QX50 στις αρχές του έτους, δώσαμε στους οδηγούς μια μηχανή που μπορεί να “μεταμορφωθεί” ανάλογα με τις απαιτήσεις τους, παρέχοντας επιδόσεις και αποτελεσματικότητα σε ένα πακέτο”, δήλωσε ο Mike Colleran, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INFINITI Americas. "Από την στιγμή διάθεσής του στο δίκτυο πωλήσεων, το QX50 σπάει αδιάλειπτα το ρεκόρ πωλήσεων κάθε μήνα και έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στις εκθέσεις της INFINITI."

"Ο κινητήρας VC-Turbo της INFINITI είναι μια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία και μέσα από τη διάθεσή του στο QX50, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αυτός ο κινητήρας θα ήταν κορυφαίος υποψήφιος", δήλωσε ο Tom Murphy, Διευθυντής Έκδοσης του WardsAuto.

“Με τη μοναδική προσωπικότητα του στη διαχείριση της ισχύος και τη βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, ο VC-Turbo προσφέρει μια ομαλή, οδηγοκεντρική εμπειρία που αντιπαραβάλλει την απόδοση μερικών κινητήρων V6.

Στο μέτωπο της τεχνολογίας, αυτό που συμβαίνει μέσα στον κινητήρα είναι ασύλληπτο, καθώς η διαδρομή του εμβόλου αυξάνεται ή μειώνεται, ανάλογα με το πάτημα του γκαζιού και σε όλο το εύρος των ταχυτήτων”.

INFINITI 2.0-liter VC-Turbo Engine

INFINITI’s four-cylinder VC-Turbo promises to be one of the most advanced internal combustion engines ever created. With the ability to continuously transform, Infiniti's VC-Turbo technology uses an advanced multi-link system to seamlessly raise or lower the stroke of the pistons, detecting the car's driving condition and driver inputs, and instantly selecting the most suitable compression ratio.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook