Follow us

CITIGOe iV: Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της SKODA έχει αυτονομία 265 χλμ.

Θα βρεθεί στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020

CITIGOe iV: Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της SKODA έχει αυτονομία 265 χλμ.

Το CITIGOe iV, το πρώτο ηλεκτρικό SKODA ευρείας παραγωγής, είναι ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP.

Παρότι το μήκος του αμαξώματος είναι μόλις 3.597 χιλιοστά και το πλάτος 1.645 χιλιοστά, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της SKODA προσφέρει χώρους για τέσσερις επιβάτες και 250 λίτρα για αποσκευές, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν αν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

CITIGOe iV: Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της SKODA έχει αυτονομία 265 χλμ.

Το CITIGOe iV εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 61 kW με μέγιστη ροπή 210 Nm. Για τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 12,5 δευτερόλεπτα ενώ ενδεικτική των δυνατοτήτων του είναι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα η οποία διαρκεί 7,6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και προσφέρει αυτονομία 265 χιλιομέτρων.

Mπορεί να φορτίσει:

  • σε 1 ώρα (80%) σε μεγάλο ταχυφορτιστή όπως αυτοί που υπάρχουν σε κεντρικά γκαράζ της πολης,
  • σε 4 ώρες με το ειδικό wall-box για το σπίτι,ισχύος 7,2 kW
  • σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW.
CITIGOe iV: Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της SKODA έχει αυτονομία 265 χλμ. - εικόνα 2

Η SKODA προσφέρει το CITIGOe iV αποκλειστικά ως πεντάθυρο στις εκδόσεις εξοπλισμού Ambition και Style.

Προκειμένου να διαφέρει από τα υπόλοιπα συμβατικά CITIGO, η εμπρός μάσκα είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας είναι στάνταρ, ενώ ο φωτισμός κατεύθυνσης προαιρετικός. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι είτε μαύροι είτε στο χρώμα του αμαξώματος. Όπως πρωτοπαρουσιάστηκε στο ολοκαίνουργιο SCALA, στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας ‘SKODA’ ενώ υπάρχει και το λογότυπο CITIGOe.

Η παραγωγή του CITIGOe iV είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους ενώ το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα αρχές του 2020.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.

21 Νοε 2025 | 11:51

To ιδανικό 7θέσιο B-SUV για την Ελλάδα

Ζεις στην Ελλάδα και θες ένα αυτοκίνητο που δίνει τη δυνατότητα για 7 θέσεις αλλά σε λογική τιμή και διαστάσεις; Υπάρχει λύση

31 Οκτ 2025 | 12:19

Στην Ελλάδα το νέο Citroen C4

Το νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας έφτασε και στην ελληνική αγορά με υβριδικό κινητήρα 145 ίππων και αυτόματο κιβώτιο.

01 Οκτ 2025 | 22:02

Γιατί οι μπαταρίες αντικατάστασης έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις εργοστασιακές

Η μπαταρία που τοποθετείται στο εργοστάσιο είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο ηλεκτρικό σύστημα

ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΖΗΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 21:25

Η VW μειώνει και διακόπτει την παραγωγή σε γερμανικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων

Η VW αντιμετωπίζει, επίσης, προβλήματα με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 26 Σεπ 2025 | 20:10

BMW: Ανακαλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στη μίζα - Διάφορα μοντέλα

Σύμφωνα με την BILD, η ανάκληση αφορά διάφορα μοντέλα παραγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2021

26 Σεπ 2025 | 17:21

Δοκιμή Citroen C3 Aircross: Εξαιρετικοί χώροι σε προσιτή τιμή

Η νέα γενιά του C3 Aircross συνδυάζει κορυφαία άνεση και ευρυχωρία σε ένα B-SUV με συμβατικές και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, που διατίθεται στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή

04 Ιουν 2025 | 09:58

Η νέα Mercedes GLC Iconic συνδυάζει κομψότητα με πολυτέλεια

Η GLC Iconic ξεχωρίζει αμέσως χάρη στο Sport πακέτο εξωτερικής σχεδίασης AMG.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 02 Ιουν 2025 | 16:40

H Mercedes GLA Iconic επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του SUV και ξεχωρίζει

Για όσους αναζητούν το ιδανικό SUV που συνδυάζει την premium αισθητική, τη δυναμική οδήγηση και την προηγμένη τεχνολογία, η Mercedes-Benz παρουσιάζει την Mercedes GLA Iconic.

ΑΠΩΛΕΙΑ 09 Απρ 2025 | 15:17

Το μεγάλο παράπονο του Κώστα Καββαθά: Πώς χρεοκόπησαν οι Τεχνικές Εκδόσεις από ανταγωνιστές "δολοφόνους"

Ο Κώστας Καββαθάς έβγαλε σχεδόν 30 περιοδικά, με κορυφαίο τίτλο τους 4 Τροχούς

26 Μαρ 2025 | 13:21

Νέο προνομιακό πρόγραμμα απόκτησης του Range Rover Evoque

Ένα από τα πιο στυλάτα πολυτελή crossover της αγοράς, το Range Rover Evoque στην έκδοση PHEV, μπορεί να γίνει δικό σας μέσω του νέου προνομιακού προγράμματος leasing.

24 Μαρ 2025 | 13:12

​BMW X3 M50: Το γερμανικό best seller στην καλύτερη εκδοχή του

Στην κορυφή της νέας X3 τοποθετείται η Μ50

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Ιαν 2025 | 21:07

Υβριδικό ένα στα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο στους ελληνικούς δρόμους

Για άλλον έναν μήνα πτώση γνώρισαν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα - Τι ισχύει με τα ηλεκτρικά