Citroen C4 Cactus Facelift: Που πήγαν τα airbumps πατριώτη;

Το ανανεωμένο C4 Cactus μπορεί να "έκρυψε" τα διάσημα εξωτερικά του μαξιλαράκια αλλά έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακό - H νέα ανάρτηση είναι το κρυφό του όπλο

citroen-c4-cactus-facelift-pou-pigan-ta-airbumps-patriwti
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οταν πρωτοπαρουσιάστηκε το Citroen C4 Cactus, όλοι είχαν μείνει άφωνοι από τον ξεχωριστό σχεδιασμό του.

Σήμερα, μερικά χρόνια αργότερα, η Citroen, έχοντας πετύχει το στόχο της να αναταράξει την αγορά, προχωρά σε σημαντικές επεμβάσεις εικόνας και ουσίας και διευρύνει το πιθανό κοινό του.

 

Πρώτο «θύμα» της ανανέωσης είναι τα διάσημα airbumps, τα πλαστικά εξογκώματα στις πόρτες που είχαν αποστολή να προστατεύσουν το αμάξωμα από μικρά χτυπήματα. Η Citroen, τα μίκρυνε και τα τοποθέτησε πιο χαμηλά στις πόρτες, προσφέροντας μία πιο αεροδυναμική εικόνα.

Οι εξωτερικές αλλαγές αφορούν και το εμπρός και πίσω μέρος.

 

Μπροστά, τα νέα φωτιστικά σώματα και οι ενθέσεις νίκελ, δίνουν μία πιο φαρδιά και πολυτελή όψη στο Cactus, ενώ και πίσω τα φωτιστικά σώματα LED σχεδίασης 3D, μαζί με τους νέους αεραγωγούς  προσφέρουν πιο αναβαθμισμένη εικόνα.

 

 

Το σαλόνι έχει και αυτό υποστεί facelift, με νέα κεντρική κονσόλα, συστήματα infotainment με Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink.

 

Tα ήδη διάσημα «πολυθρονάτα» καθίσματα της πρώτης γενιάς έχουν δεχθεί ενίσχυση με περισσότερο αφρώδες υλικό για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Ακόμα και τα τζάμια, είναι πλέον για παχιά για καλύτερη ηχομόνωση.

 

Εχω ένα μυστικό

Και ενώ στο εσωτερικό μοιάζουν να τελειώνουν με τις παραπάνω προτάσεις, κάτω από το σαλόνι, υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό. Το ανανεωμένο C4 Cactus, επωφελείται από το πρόγραμμα Advanced Comfort της εταιρίας και αποκτά την νέα ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions που του προσφέρει ποιότητα κύλισης ίδια με αυτή ενός …ιπτάμενου χαλιού, όπως λέει η εταιρία. Στην ουσία και χωρίς πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, το σύστημα της Citroen εξασφαλίζει ότι όταν ένα ελατήριο συμπιέζεται από μία λακούβα ή μί ανωμαλία στο δρόμο, μετά δεν θα αποφορτίσει τινάζοντας το αυτοκίνητο προς τα επάνω, αλλά θα διαχύσει την ενέργεια, προσφέροντας πρακτικά μία μόνιμα ήρεμη κατάσταση στους επιβάτες.

Ασφάλεια

Το C4 Cactus 2018 εξοπλίζεται επίσης με τελευταίας γενιάς συστήματα ασφάλειας και άνεσης και συγκεκριμένα: Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης στην πόλη, αναγνώριση σημάτων ταχύτητας, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση οδηγού για στάση και ξεκούραση, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και σύστημα ηλεκτρονικού διαφορικού Grip Control που δίνει στο όχημα περισσότερες δυνατότητες κίνησης σε χιόνι, λάσπη, άμμο και άλλα απαιτητικά τεραίν.

 

Κινητήρες

Το ανανεωμένο C4 Cactus θα προσφέρεται με τους βραβευμένους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης PureTech 110 and PureTech 130 και με πετρελαιοκινητήρες  BlueHDi 100 και BlueHDi 120 (το φθινόπωρο του 2018).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook