Δεν έτυχε, πέτυχε: Η ΚΙΑ κορυφαία στην ποιότητα σύμφωνα με την J.D.Power

Η Kia Motors είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η καλύτερη μάρκα στην κατάταξη "Αρχικής Ποιότητας" της J.D.Power για τα μη πολυτελή οχήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η τέταρτη συνεχόμενη, που η ΚΙΑ καταλαμβάνει την κορυφαία θέση σύμφωνα με την μελέτη της κορυφαίας J.D. Powers, ανάμεσα στους κατασκευαστές μη πολυτελών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, στην κατάταξη της Αρχικής Ποιότητας.

Η κατάταξη αρχικής ποιότητας, μετρά τα παράπονα/σχόλια ιδιοκτητών για τα καινούργια αυτοκίνητά τους, τις πρώτες 90 ημέρες από την απόκτησή τους.

Σε αυτήν τη μελέτη, οι ιδιοκτήτες μοντέλων Kia ανέφεραν τα λιγότερα προβλήματα στις πρώτες 90 ημέρες  χρήσης, σε σχέση με τι άλλες μη πολυτελείς μάρκες αυτοκινήτων & φορτηγών στις ΗΠΑ

Μετά την υψηλότερη κατάταξη το 2016 και το 2017, η Kia παραμένει στην κορυφή ως ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές, με τα Sorento και Rio να ξεπερνούν τα αντίστοιχα δεδομένα της κατηγορίας τους.

Η Kia αναγνωρίστηκε από την J.D. Power ως ο Νο1  κατασκευαστής στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας 2018 (Initial Quality Study ή IQS), με 72 παρατηρήσεις ανά 100 οχήματα με τον μέσο όρο των  κατασκευαστώννα είναι 93/100. 

Η Kia διατηρεί την ηγετική της θέση με κορυφαίες επιδόσεις σε διάφορες κατηγορίες, όπως με το Sorento (στα μεγάλα SUV) και το Rio (στα κόμπακτ), ενώ το Optima (στα μεσαία οικογενειακά), το Sportage (στα μεσαία SUV) και το Sedona (στα μίνιβαν) ήταν δεύτερα και το Forte (στα μικρομεσαία) τρίτο. Μετά τις διακρίσεις IQS το 2015, το 2016 και το 2017, το Soul απέσπασε και πάλι την μεγαλύτερη βαθμολογία ως το πιο πολυχρηστικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Η φετινή IQS που έγινε στις ΗΠΑ βασίζεται σε απαντήσεις τις οποίες έδωσαν 75.712 αγοραστές και μισθωτές νέων μοντέλων (2018) για μετά από 90 ημέρες κατοχής και χρήσης. Τα οχήματα αξιολογούνται με βάση την εμπειρία οδήγησης, τις επιδόσεις του κινητήρα και της μετάδοσης, καθώς και σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων ποιότητας που αναφέρουν οι κάτοχοι των οχημάτων.

Περισσότερα από

Auto

08 Φεβ 2020 | 19:02

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 110 χρόνια της με ένα νέο λογότυπο

Αυτοκίνητο: Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 110 χρόνια της με ένα ξεχωριστό λογότυπο