Δύο νέοι κινητήρες βενζίνης 1 λίτρου για το Nissan Micra

Πόσο κοστίζει το Micra με τον 1000άρη των 100 ίππων και πόσο με τον hot τρικύλινδρο 1000άρη με τους 117 ίππους, τη χαμηλωμένη ανάρτηση και τη "γρήγορη" κρεμαγιέρα

duo-neoi-kinitires-benzinis-1-litrou-gia-to-nissan-micra
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο κυνήγι των χαμηλότερων ρύπων, μερικές φορές οι οδηγοί βγαίνουν κερδισμένοι. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Nissan Micra που αποκτά νέους κινητήρες 1000 κ.εκ. με χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους αλλά καλύτερες επιδόσεις και αίσθηση.

 

Οι υποψήφιοι αγοραστές του MICRA έχουν πλέον τρεις νέες επιλογές:  Εναν ολοκαίνουριο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με τελευταία  τεχνολογία, ένα αυτόματο κιβωτίου Xtronic που συνδυάζεται με τον  ίδιο κινητήρα (και θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος),  καθώς και μια πιο ισχυρή έκδοση με χαμηλότερο ύψος, αναθεωρημένη ανάρτηση και πιο σπορτίφ σύστημα διεύθυνσης.

 

1.0 λίτρου  IG-T 100 PS, με χειροκίνητο κιβώτιο

Ο ολοκαίνουργιος,  υπερτροφοδοτούμενος IG-T βενζινοκινητήρας του  1.0 λίτρου,  αποδίδει 100 ίππους,  μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η τοποθέτησή του στο Nissan MICRA,  σηματοδοτεί το ντεμπούτο του συγκεκριμένου κινητήρα σε όχημα της Συμμαχίας και περιλαμβάνει παγκόσμιες πρωτιές σε τεχνολογίες, για κινητήριο μηχανικό σύνολο βενζίνης του 1.0 λίτρου. Σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς Euro6d-Temp, ο νέος κινητήρας έρχεται να αντικαταστήσει το βενζινοκίνητο σύνολο 0.9 lt των 90PS. Τα οφέλη από αυτή την αναβάθμιση έγκειται στη μεγαλύτερη (+10 PS) ισχύ, όπως και στη μεγαλύτερη ροπή (+20 Nm), αλλά και στην  οικονομία καυσίμου (-0,6 έως -0,7 l / 100 km, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού).

 

1.0-λίτρου  DIG-T 117 PS

Η νέα ναυαρχίδα στη γκάμα του  Nissan MICRA,  είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.0 λίτρου DIG-T 117 PSl, που συνδυάζεται  με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων και με “προσανατολισμό” στις επιδόσεις. Δεν πρόκειται απλά για μια βελτιωμένη και ισχυρότερη έκδοση του IG-T 100 PS, αλλά για έναν εντελώς διαφορετικό κινητήρα. Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Daimler  και έστω με μόνο τρεις κυλίνδρους, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει οδήγηση, “προσανατολισμένη” στις επιδόσεις, διαθέτοντας ροπή 180 Nm συν επιπλέον 20 Nm σε λειτουργία overboost.

Οι εκδόσεις που εξοπλίζονται με  αυτόν τον κινητήρα, έχουν χαμηλότερο ύψος (-10mm), καθώς και αναθεωρημένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση που “μετουσιώνουν” τα οφέλη αυτής της μείωσης.  Διαθέτουν επίσης πιο πιο γρήγορη κρεμαγιέρα και ελαφρύτερη στη χρήση, κάνοντας το αυτοκίνητο  αισθητά πιο ευκίνητο και διασκεδαστικό κατά την οδήγηση.

 

Οι τιμές για τα MICRA 1.0 IG-T 100PS και DIG-T 117 PS, ξεκινούν από τις 14.290€ και 15.890€ αντίστοιχα, ενώ η έκδοση  1.0 IG-T 100PS με το νέο XTRONIC αυτόματο κιβώτιο ξεκινά από τις 15.350€.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook