Ενα Skoda 130 RS 42 ετών ξεκίνησε από την Αθήνα για το Ράλι Μόντε Κάρλο

Η εκκίνηση για τη συμμετοχή στο, 1.530 χιλιομέτρων, 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο 2019, δόθηκε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

ena-skoda-130-rs-42-etwn-ksekinise-apo-tin-athina-gia-to-rali-monte-karlo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Αθήνα, ύστερα από «διάλειμμα» 44 ετών είναι και πάλι ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν εκκίνηση του ίσως πιο εμβληματικού ράλι στο καλεντάρι των ιστορικών αγώνων. Και η ČK Motorsport, η ομάδα από την Τσεχία στην οποία ανήκει το 130 RS, τιμώντας τη χώρα μας αλλά και τη δημοφιλία που έχει η SKODA στην Ελλάδα, επέλεξε την Αθήνα για την εκκίνηση του αγώνα τους.

Η Ελλάδα όμως, επελέγη και για έναν ακόμα λόγο: Το πρώτο SKODA που συμμετείχε σε «κανονικό» Ράλι Μόντε Κάρλο, το μακρινό 1936, είχε ξεκινήσει πάλι από την Αθήνα! Πλήρωμα του 130 RS που συμμετέχει στον εφετινό αγώνα, οι έμπειροι σε αγώνες του είδους, Κάρελ Μαχ και Γιαν Μπλάχα, οι οποίοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα για 7η φορά.

 

Το εξαιρετικά συντηρημένο SKODA 130 RS του ’76, έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Δευτέρας και αναπαύθηκε στις εγκαταστάσεις της SKODA ΜΑΚΡΗΣ, στη Νέα Ιωνία.

Μάλιστα, επειδή ο ερχομός του 130 RS συμπίπτει χρονικά με το λανσάρισμα της νέας FABIA στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της έκδοσης Monte Carlo το 130 RS τοποθετήθηκε ανάμεσα σε μία FABIA Monte Carlo αλλά και τις γνώριμες FABIA που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ενιαίου του ΣΟΑΑ.

 

Μετά την Ακρόπολη, το SKODA 130 RS κατευθύνθηκε προς την Πάτρα. Μαζί με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση από την Αθήνα, ένα ταξίδι 20 ωρών με καράβι τα πήγε στην Ανκόνα της Ιταλίας, απ’ όπου κατευθύνθηκαν προς το Μιλάνο. Εκεί, με επιπλέον ιστορικά αυτοκίνητα να προστίθενται στο group, θα κατευθυνθούν προς τη Γαλλία, όπου από το Σάββατο έως την Τετάρτη θα συμμετάσχουν σε 15 ειδικές διαδρομές (regularity), σε μία συνολική απόσταση 1.530 χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook