Η αναβίωση του κλασικού BMW Garmish

Η BMW παρουσίασε την αναδημιουργία της κλασικής BMW Garmish, την οποία σχεδίασε ο Marcello Gandini για το στούντιο σχεδίασης αυτοκινήτων BERTONE.

i-anabiwsi-tou-klasikou-bmw-garmish
SHARE THIS
0
SHARES

Στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019 - ο διαγωνισμός κλασικών και vintage αυτοκινήτων γίνεται κάθε χρόνο, από το 1929, κοντά στο ξενοδοχείο Villa d'Este, στις όχθες της λίμνης Κόμο - η BMW παρουσίασε την αναδημιουργία της κλασικής BMW Garmish, την οποία σχεδίασε ο Marcello Gandini για το στούντιο σχεδίασης αυτοκινήτων BERTONE. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτων της Γενεύης το 1970 και εξαφανίστηκε μετά το ντεμπούτο της. Με αυτήν την αναβίωση, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποτίει φόρο τιμής σε έναν από τους με τη μεγαλύτερη επίδραση Ιταλούς σχεδιαστές αυτοκινήτων και προσθέτει ένα ακόμη συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της.

Από την εκκίνησή της και όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, η BMW εμπνεόταν και επηρεαζόταν από την Ιταλία όσον αφορά τον σχεδιασμό και την κουλτούρα κατασκευής αυτοκινήτων. Τρανά παραδείγματα είναι ηBMW 328 Mille Miglia στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ή η με σχήμα σφήνας BMW M1 που σχεδίασε οGiorgetto Giugiario. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι αποδείξεις της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των δύο πλευρών των Άλπεων.

 

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook