Η ηλεκτρική Lotus Evija των 2000 ίππων και των 2.000.000€

Η προκαταβολή -και μόνο- που ζητά η Lotus για τις παραδόσεις που θα αρχίσουν στο τέλος του 2020, ισοδυναμεί με την αγορά 10 Hyundai N30!

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Lotus, αποκάλυψε την Evija, το πρώτο της ηλεκτροκίνητο HyperCar, και το πρώτο  μοντέλο της που δημιουργήθηκε εξολοκλήρου υπό την επίβλεψη της Geely.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Η Evija, με συνολική ισχύ 2000 ίππων, τετρακίνηση, αυτονομία πάνω από 400 χλμ. και τελική άνω των 320 χ.α.ω., θα παραχθεί σε μόλις 130 αντίτυπα ξεκινώντας το 2020 και θα κοστίζει σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Το ποσό φυσικά, όσο εντυπωσιακό και αν είναι, δεν απασχολεί καθόλου τους υποψήφιους αγοραστές που αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη αγορά ως επένδυση με σίγουρη απόδοση στο μέλλον. Ετσι θα καταβάλουν χωρίς στρες τις 250.000 στερλίνες που η Lotus απαιτεί ως προκαταβολή.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Τι θα πάρουν στα χέρια τους;

Ένα απίθανο σπορ καθαρόαιμο με τέσσερις κινητήρες 500 ίππων έκαστο τοποθετημένο ανεξάρτητα σε κάθε τροχό, τέσσερα κιβώτια ταχυτήτων για τη διαχείριση της ισχύος.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Ένα HyperCar με τελική ταχύτητα άνω των 320 χ.α.ω, 0-100 σε κάτω από τρία δεύτερα και 0-300! Σε λιγότερο από εννέα δεύτερα.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Με τη χρήση ανθρακονημάτων, τροχών κράματος μαγνησίου και άλλων τεχνολογικά προηγμένων λύσεων, το βάρος έχει περιοριστεί στα 1680 κιλά, καθιστώντας το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό HyperCar της αγοράς.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Η χρήση ενός εξελιγμένου συστήματος πρόωσης με μπαταρίες που λειτουργούν πάντα στην καλύτερη δυνατή θερμοκρασία, δίνει στην Evija μία πραγματική αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακά, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές στις μπαταρίες, η Evija θα μπορεί να φορτίζεται μέχρι το 80% της χωρητικότητας σε μόλις 12 λεπτά και σε 18 λεπτά στο 100% με το σημερινό δίκτυο ταχείας φόρτισης των 350kW.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Οι μπαταρίες παρόλα αυτά, θα μπορούν να συνεργαστούν και με τους μελλοντικούς ταχυφορτιστές των 800kW. Παράλληλα, οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η πρόσβαση να είναι πανεύκολη, είτε για την συντήρηση είτε για την αντικατάστασή τους σε περίπτωση βλάβης ή αναβάθμισης.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

Η νέα Lotus Evija θα είναι παράλληλα και η πρώτη Lotus με σύνδεση στο cloud, μέσα από το οποίο θα μπορεί να αναβαθμίζει το λογισμικό της από απόσταση αλλά και να προφέρει αναλυτική πληροφόρηση στον κάτοχό της μέσω κινητού ή υπολογιστή.

 

Lotus Evija
Lotus Evija

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook