Η Nissan μας παρουσιάζει τo σπίτι του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος

Δεν είναι όνειρο. Αντιπροσωπεύει τις δυνατότητες του σήμερα, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες

i-nissan-mas-parousiazei-to-spiti-tou-oxi-kai-toso-makrinou-mellontos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, ένα πρότυπο σπίτι που δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού.

Το πρότυπο σπίτι, που στεγάζεται σε ειδική αίθουσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της  Nissan στην Yokohama,  διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Nissan LEAF, που παρέχει ισχύ από την μπαταρία. Το Nissan Energy Home επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για το  Nissan Energy, το όραμα της εταιρείας για τη σύνδεση μεταξύ κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών δικτύων.

 

Το Nissan Energy  προσβλέπει σε  έναν συνδεδεμένο κόσμο,  όπου οι νέες εξελίξεις στη χρήση μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας,  επιτρέπουν σε σπίτια και οχήματα να αξιοποιούν καλύτερα την ενέργεια και να τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Αυτή είναι μια βασική πτυχή του Intelligent Integration της Nissan, ενός εκ των πυλώνων του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

 

Nissan Energy Share : συνδυάζοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Στην καρδιά του Nissan Energy Home βρίσκεται το  σύστημα vehicle-to-home. Το σύστημα αυτό φορτίζει  το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την ενέργεια με το σπίτι. Αυτό επιδεικνύει την λειτουργία του  Nissan Energy Share, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan για την αποθήκευση, τη διανομή και την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι ψηλά,  οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την προσφέρουν προκειμένου να φορτίσει η μπαταρία του Nissan LEAF. Το LEAF αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω  η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται.

 

Οταν ο ήλιος δύσει, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι καλύπτεται μέσω του Nissan LEAF,  προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός,  ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις,  ακόμη και οι συσκευές για μαγείρεμα.  Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφθονη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook