Κινητήρα βενζίνης με κατανάλωση diesel φέρνει στο Golf η VW

1500άρης TSI με 130 άλογα και κατανάλωση από 4 λίτρα για κάθε 100 χλμ. θα εξελιχθεί και για άλλα μοντέλα με χαμηλότερο κυβισμό αλλά και σε τρικύλινδρη εκδοχή

kinitira-benzinis-me-katanalwsi-diesel-fernei-sto-golf-i-vw
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η VW αποκάλυψε νέο κινητήρα που -αρχικά- θα τοποθετείται στην γκάμα του Golf και αποτελεί εξέλιξη του γνωστού 1500άρη TSI.

Η νέα εκδοχή χρησιμοποιεί το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, αυτόματοι κιβώτιο DSG αλλά και λειτουργία Coasting που όταν είναι δυνατόν απενεργοποιεί καθολικά τον κινητήρα, και επιτυγχάνει εντυπωσιακά χαμηλά νούμερα κατανάλωσης.

Η  VW μάλιστα λέει ότι το Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion μαζί με αυτόματο κιβώτιο μπορεί να θεωρηθεί micro hybrid ακριβώς λόγω της λειτουργίας coasting η οποία μειώνει την κατανάλωση κατά 0.4%.

Το μοντέλο, θα έχει μικτή κατανάλωση 4.8 λίτρων/100χλμ, (αντί 5 λ. αυτού που αντικαθιστά) ενώ εκτός πόλης, η εταιρία αναφέρει κατανάλωση 4 λίτρα/100χλμ.

Ο εξελιγμένος κινητήρας έχει επίσης νέα τεχνολογία turbo μεταβλητής γεωμετρίας και με αυξημένη συμπίεση καταφέρνει να μειώνει την κατανάλωση κατά 10% ακόμα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο απλό κινητήρα.

Η εταιρία σκοπεύει να τοποθετήσει το νέο κινητήρα σε αρκετά μοντέλα της γκάμας και σε εκδοχές με λιγότερους κυλίνδρους και κυβισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook